IZGORELO DVOJE DECE U PANČEVU: Mališani nisu mogli da izađu jer ih je majka zaključala!

Kristijan (5) i Anastasija (1) nastradali u požaru

IZGORELO DVOJE DECE U PANČEVU: Mališani nisu mogli da izađu jer ih je majka zaključala!

Crna Hronika -
Viktorija Jovanović (34) ostavila mališane same u kući, pa otišla kod svoje majke da popije kafu. Kad se vratila, bilo je prekasno

PANČEVO - Petogodišnji Kristijan Jovanović i njegova sestra Anastasija (1) ugušili su se od dima u požaru koji je juče oko 11 sati izbio u porodičnoj kući u naselju Mali Rit kod Pančeva. Majka nastradalih mališana Viktorija Jovanović (34) privedena je u policiju na saslušanje, a uzroci požara tek treba da se utvrde.Kako saznajemo, Viktorija je decu ostavila u kući i zaključala vrata, i otišla kod svoje majke Evice Grajlinger.Ostala sat vremena- Došla je da uzme sekiru, da nacepa drva kako bi zapalila vatru u šporetu. Ostala je i kafu da popije. Posle nekih sat vremena, dotrčala je komšinica i rekla: „Viktorija, kod tebe se dimi iz kuće“ - priča Evica.Viktorija je odjurila do kuće.- Počela je da doziva pomoć i plače! Onda je razbila prozor i ušla u kuću. Prvo je našla Kristijana i iznela ga u dvorište. Prihvatila sam dečaka, pokušala sam da mu dam malo vode da popije, ali je bilo kasno. Već je bio mrtav. Viktorija se vratila po ćerku. Kuća je bila puna dima, a plamen se širio. Jedva ju je našla - kaže A. M. (16), Viktorijina rođaka, kojoj je zbog stresa i šoka pozlilo, pa je intervenisala i Hitna pomoć.Vatrogasci su brzo stigli na lice mesta i lokalizovali požar.Zapalio se krevet- Zapalio se krevet, bilo je dosta dima, deca su se najverovatnije ugušila ugljen-monoksidom. Nisu imali nikakve povrede po telu. Peć je uveče nakratko bila upaljena, a ujutru nije grejala. Uzrok požara još je nepoznat. Da li je ispao žar, opušak, ili su se deca igrala upaljačem, biće utvrđeno istragom - rekao je Goran Medaković, zamenik Osnovnog tužilaštva u Pančevu. Komšije kažu da je Viktorija pogrešila što je mališane zaključala i ostavila ih same kod kuće.- Kristijan je bio veliki, sigurno bi spasao i sebe i seku samo da je mogao da otvori vrata. Ovo je velika tragedija. Nije Viktorija želela da joj deca nastradaju. Sudbina je tako htela - kaže jedna komšinica.

Baba EvicaU KUĆI NIJE BILO STRUJEViktorijina majka Evica kaže da u kući nema struje, a da unutra nije bila založena vatra.- Nije ni sveća bila upaljena. Možda je ostao žar u šporetu, pa ga je dečak čačkao i slučajno izazvao požar. Sad više nije ni bitno kako je došlo do požara kad njih više nema - kaže baba nastradalih mališana.

Hronologija DECA NESTALA U PLAMENU- oktobar 2014 - Srećko Petrović (8) nastradao je u požaru u kući u nehigijenskom naselju, u selu Donji Tovarnik, kod Pećinaca, koji je najverovatnije izazvao kratak spoj- septembar 2014 - Milenko Stanković (9) i njegove sestre Anđelka (5) i Sanja (3) izgoreli su u požaru koji je izbio u baraci na Novom Beogradu. Majka stradale dece Živana Stanković (27) iz vatrene stihije spasla je bebu. Prošle nedelje je optužena- decembar 2013 - Nenad (4), Dimitrije (3) i Maja (2) izgoreli su u požaru u kući u Velikoj Krsni, kod Mladenovca, u kojoj su živeli s majkom Mirelom Mikulčić (29). Ugljenisana tela mališana nađena su tek pošto je požar ugašen

Samohrana majkaŠESTORO DECE U HRANITELJSKIM PORODICAMAViktorija Jovanović je samohrana majka, a osim Kristijana i Anastasije, ima još šestoro dece, od kojih najstarije ima 19 godina. Njena deca su smeštena u domove i hraniteljske porodice.- Viktorija se bavila sakupljanjem i prodajom sekundarnih sirovina. Stavila bi decu u kolica i išla s njima da skuplja papir, kad je toplo. A kad je bilo hladno, ostavlja bi ih same u kući - priča njena komšinica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track