Izgubio sam sina za tri minuta: Zašto je seo u avion, ostaće mi nejasno dok sam živ

Ispovest otac mladića koji je poginuo u avionskoj nesreći

Izgubio sam sina za tri minuta: Zašto je seo u avion, ostaće mi nejasno dok sam živ

Crna Hronika -
Nebojša Joksimović na mestu gde se srušio avion juče nemo gledao u zgarište i pitao se zašto je njegov sin ušao u letelicu s Tomislavom Đorđevićem

BAČKI JARAK - Ne, ne mogu da verujem šta me je snašlo. Izgubih sina za samo tri minuta - rekao je juče za Kurir, pokušavajući da sakrije suze, Nebojša Joksimović, čiji je sin Bojan (28) poginuo s novosadskim biznismenom Tomislavom Đorđevićem (64) u avionskoj nesreći u Bačkom Jarku.Naša ekipa zatekla je juče Joksimovića na aerodromu u Bačkom Jarku. Nesrećni otac došao je sa dvojicom rođaka. Nemo je gledao u zgarište u polju kukuruza, gde je u subotu oko 13 sati pao avion „skajlider 600“ tokom svečanosti otvaranja novog sportskog aerodroma.Ni mrava nije zgazio- Bojan je, ne što je moj sin, ali bio je najbolji u svemu. Svakome je svoje dete najbolje, ali on... Uh, mnogo mi je teško. Zašto baš on, mrava nije zgazio - kreće da priča, pa zastaje neutešni otac.On i sin Bojan zajedno su radili u svojoj novoj firmi „Univab“ u Beogradu, koja je poslovala u građevinskom sektoru.

Mesto tragedije... Avion se srušio u polje kukuruza
Mesto tragedije... Avion se srušio u polje kukuruza

- Tomislav i ja smo bili dugogodišnji prijatelji, Bojan ga nije ni poznavao. Tomislav me je pozvao na otvaranje aerodroma, ali pošto sam bio sprečen, došao je Bojan. Kamo sreće da nije uopšte dolazio, nego da sam ja sad gde je moje zlatno dete - jedva izgovara Joksimović.On se pita kako se Bojan našao u avionu.- Nikad se nije vozio u takvom avionu. Zašto je seo u letelicu, ostaće mi nejasno dok sam živ. Koliko zasad znam, Đorđević je skrivio nesreću, ali nikakvu utehu nemam od toga. Moga miljenika nema i niko ne može da mi ga vrati - plačući kaže Joksimović.Komšije Joksimovića su u šoku zbog tragedije koja ih je zadesila. Za ovu porodicu imaju samo reči hvale.Majka mu bila dekan- Bojan se sa sestrom i roditeljima doselio u naš kraj pre desetak godina. Svima nam je bilo jasno da imaju mnogo novca jer su podigli veliku kuću i fantastično je opremili. Međutim, bez obzira na bogatstvo, komšije su za svaku pohvalu. Bojan je bio vaspitan momak, sjajan dečko, i bukvalno se nikad nije ponašao kao što znaju ljudi koji imaju mnogo para - rekao nam je juče jedan od komšija, dodajući da je Bojanova majka bila dekan na Fakultetu organizacionih nauka.

Tomislav Đorđević
Tomislav Đorđević

Sahrana u utorak tuga u porodici Tomislava Đorđevića ĆERKE: NAŠEG TATE VIŠE NEMAU porodičnoj kući Tomislava Đorđevića u Bukovcu muk i neverica. Rodbina i prijatelji se smenjuju. Dolaze da podele tugu i bol za nenadoknadivim gubitkom stuba familije.- Našeg tate više nema. Ovo je ogromna tragedija za nas i našu mamu, prijatelje, ali i za sve zaposlene u tatinim firmama - rekle su za Kurir ćerke Tijana i Dubravka, dok supruga Natalija nije imala snage da priča.Prema Tijaninim rečima, Tomislav će biti sahranjen u Bačkom Jarku, na groblju koje se nalazi uz aerodrom na kom je nastradao.- Njegova želja je bila da ga kad umre, sahranimo u Bačkom Jarku. On je nekoliko puta bio ktitor Crkve uspenja presvete Bogorodice u Bačkom Jarku - kaže ćerka Tijana.Tomislav Đorđević biće sahranjen u utorak.ZgarištePOLJE SMRTINa aerodromu, gde se u subotu dogodila tragedija, juče nije bilo nikoga. Na parkingu je stajao automobil BMW, kojim se nesrećni Bojan Joksimović u subotu dovezao u Bački Jarak. Nedaleko odatle, u polju kukuruza, zgarište. U krugu od nekoliko metara sve je izgorelo, a u gomili pepela naziru se delovi uništene letelice.Centar za istraživanje udesaISTRAGA JOŠ TRAJENadležni još istražuju uzrok tragedije. Prof. Nebojša Petrović, glavni istražitelj Centra za istraživanje udesa i ozbiljnih nezgoda, za Kurir kaže da avion nije udario krilom u zemlju, već prednjim delom.- Urađen je uviđaj, saslušani su svi očevici, ali još je rano pričati o uzroku tragedije. Prema statističkim podacima, najčešći uzroci ovakvih nesreća su spoj više manjih faktora, veliku ulogu ima ljudski faktor, ali i tehnika - rekao je Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track