KELEBIJA: Carinici sprečili šverc ronailačke opreme!
Foto: Carina

Zapljenjen i pecaroški pribor

KELEBIJA: Carinici sprečili šverc ronailačke opreme!

Crna Hronika -
Sva oprema je bila spakovana u originalnu amabalažu, a carinici su je otkrili između zadnjeg reda sedišta i prtljaga putnika, koji su tvrdili da se u kombiju osim njihovih ličnih stvari ne nalazi ništa više

BEOGRAD - Uprava carina je saopštila je danas da je sprečila pokušaj krijumčarenja veće količine ronilačke opreme i opreme za pecanje u Srbiju.

"Prsluci za ronjenje, regulatori vazduha, lampe za ronjenje i ronilačko odelo, otkriveni su tokom detaljne kontrole putničkog vozila marke „mercedes vito“, slovačkih registarskih oznaka", navedeno je u saopštenju.

Sva oprema je, navodi se, bila spakovana u originalnu amabalažu, a carinici su je otkrili između zadnjeg reda sedišta i prtljaga putnika, koji su tvrdili da se u kombiju osim njihovih ličnih stvari ne nalazi ništa više.

Kako je navedeno, carinici su ovaj pokušaj krijumčarenja sprečili na graničnom prelazu Kelebija 16. jula blizu ponoći.

Dva dana ranije, dodaju, na graničnom prelazu Horgoš, sprečen je pokušaj krijumčarenja veće količine opreme za ribolov u Srbiju.

"Oprema je otkrivena tokom detaljne kontrole putničkog kombi vozila marke „volksvagen krafter“ koje je saobraćalo na relaciji Nemačka- Prijepolje, a koje se pojavilo u traci predviđenoj za putnike koji nemaju šta da prijave za carinsku kontrolu", navedeno je u saopštenju.

Iako je carinicima rekao da ima samo dva polovna kreveta, tri tepiha i polovan LCD TV, kako je navedeno, detaljnim pregledom pronađene su dve putne torbe u kojima su se nalazili duksevi, štapovi za pecanje, varalice za ribolov i najloni za pecanje.

Obe torbe su pronađene u prednjem delu tovarnog dela zatrpane ostalim torbama i polovnim nameštajem koji je carinicima bio prijavljen.U oba slučaja je pokrenut prekršajni postupak, dok je otkrivena roba privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track