Kimani Frend osuđen na tri godine zatvora!
Foto: Dado Djilas

Pijan pregazio devojku

Kimani Frend osuđen na tri godine zatvora!

Crna Hronika -
Košarkaš sa Jamajke vozio pijan, kretao se najmanje 55 km na sat, prošao je na žuto i nije se zaustavio na znak „stop“

BEOGRAD - Kimani Frend, košarkaš sa Jamajke, osuđen je u petak u Višem sudu u Beogradu na tri godine zatvora zbog toga što je 2. novembra 2012, vozeći sa 1,31 promilom alkohola u krvi, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Nevena Dragutinović (29).

- Brzina kojom se Kimani Frend kretao bila je najmanje 55 kilometara na sat. Prošao je na žuto trepćuće svetlo i nije se zaustavio na znak „stop“, niti je obratio pažnju na Nevenu Dragutinović, koja je u tom trenutku prelazila ulicu - rekla je u obrazloženju presude sudija Slavica Nikolić.

Kako je navela, sud je utvrdio da je košarkaš kriv, ali je u obzir uzeo i olakšavajuće okolnosti.

- Frend, prema podacima koji su nam bili dostupni, do sada nije osuđivan. On je pokazao visok stepen žaljenja, iskreno se pokajao, a na licu mesta pokušao je da pomogne devojci - navela je sudija.

Otežavajućih okolnosti za košarkaša nije bilo.

- Ipak, izgubljen je jedan mladi život i mi smo procenili da je ovo adekvatna kazna - rekla je sudija Slavica Nikolić, koja je Kimani Frendu izrekla i dve godine zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

Košarkašu sa Jamajke je produžen i kućni pritvor, u kom je od kraja avgusta prošle godine.J. S.

Plakala i ridala

NEVENINOJ SESTRI POZLILO U SUDNICIIzricanju presude u Palati pravde prisustvovala je i Nevenina rođena sestra Jovana, koja je, podsetimo, bila u taksiju iz kog je nekoliko trenutaka pre nesreće u kojoj je nastradala izašla pokojna devojka

- Dok je slušala presudu, Jovana je potpuno prebledela. Plakala je i ridala, i na kraju joj je pozlilo, pa je drugarica, koja je bila sa njom, izvela - kaže izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track