KO JE VOZIO MINI-KANTRIMEN: Automobil imao italijanske ili švajcarske tablice!

Više od 150 policajaca uključeno u istragu

KO JE VOZIO MINI-KANTRIMEN: Automobil imao italijanske ili švajcarske tablice!

Crna Hronika -
Policija je u petak privela muškarca koji se „uklapao u sliku“ ubice sa Brankovog mosta, ali se ispostavilo da je osumnjičeni kod limara sređivao svoj „mercedes“, a ne „mini-moris“

Vozač-ubica koji je 25. jula na Brankovom mostu u centru Beograda pregazio Luku Jovanovića (21) , najverovatnije je vozio crveno-crni „mini-moris kantrimen“ sa italijanskim ili švajcarskim tablicama! Do tog zaključka došla je policija posle pregleda video-zapisa sa nekoliko kamera!- Te tablice, italijanske ili švajcarske, kraće su od evropskih, ali i naših - navodi izvor blizak istrazi. - Sigurni smo da je reč o stranim registarskim oznakama, kao i da je krov na crvenom „kantrimenu“ - najverovatnije crn.U ovom trenutku više od 150 policajaca angažovano je u istrazi oko rasvetljavanja smrti Luke Jovanovića. Od proizvođača ovog vozila, posredstvom biroa Interpola, zatraženi su podaci o kupcima crvenog „kantrimena“, pregledaju se snimci kamera iz Beograda tri meseca unazad, sa naplatnih rampi, ali i graničnih prelaza...

U toku je i veštačenje video-zapisa sa nekoliko ugostiteljskih objekata, a analiziraju se i bazne stanice mobilne telefonije. Istovremeno, beogradski policajci kontrolišu i auto-limarske radnje, ali i servise kako bi eliminisali mogućnost da je bezobzirni vozač prefarbao automobil ili eventualno popravio oštećenja. U toku je i istraživanje da li neko od naših gastarbajtera vozi ovakav model „mini-morisa“.

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je u ponedeljak da je u toku i analiza delova automobila, pronađenih nakon udesa i da se, u saradnji sa Interpolom, traga za vozilom.

Policija je u petak, kako se saznaje, privela muškarca koji se „uklapao u sliku“ ubice sa Brankovog mosta. Izvori prenose da je reč o čoveku koji vozi „mini-moris“, a podaci sa baznih stanica ukazivali su da se kobne noći nalazio u rejonu mesta nesreće. Kako je kod limara bio zakazao popravku automobila, to je policajcima bio znak da su na pravom tragu. Ispostavilo se, međutim, da je osumnjičeni sređivao svoj „mercedes“, a ne „mini-moris“. Uz to, i on i limar, uspešno su prošli poligraf.Prate se, kaže, i svi granični prelazi. Analiziraju se video-snimci od te noći, kao i administrativna linija.

Luka Jovanović nastradao je dok je sa dvojicom drugara preko mosta gurao „ladu“, koja se pokvarila, 25. jula u osvit zore.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track