KRAĐA 300.000 EVRA: Pljačkaša sefova odao saučesnik!
Foto: Zorana Jevtić

Hapšenje zbog krađe u Vojvođanskoj banci

KRAĐA 300.000 EVRA: Pljačkaša sefova odao saučesnik!

Crna Hronika -
Slavko Marinković (31) negirao da je odneo oko 300.000 evra i zlato, ali alibi mu srušio Danijel S., koji je saslušan pa pušten

BEOGRAD - Slavko Marinković (31), koji se sumnjiči da je iz sefova u Vojvođanskoj banci ukrao oko 300.000 evra i kilogram zlata, uhapšen je na graničnom prelazu s Mađarskom dok je pokušavao da se ilegalno prebaci preko granice kako bi došao do Beča.Lisice na ruke su, kako saznaje Kurir, stavljene i njegovom saučesniku Danijelu S., ali on je posle saslušanja, tokom kojeg je sve priznao, pušten iz pritvora.U stanu i droga- Marinkovića je saslušao i sudija za prethodni postupak, koji mu je odredio pritvor do 30 dana, a na teret mu se stavlja teška krađa - potvrdio je za Kurir Boris Pavlović, tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva.Kako Kurir saznaje, Marinković je na saslušanju negirao da je od februara do juna otvarao tuđe sefove u ekspozituri Vojvođanske banke na Novom Beogradu.- Nije sporio da je i sam imao sef u banci, ali tvrdio je da ga nije koristio kao paravan za pljačku drugih klijenata - kaže izvor Kurira iz istrage i navodi da je prilikom pretresa njegovog stana nađena i droga.Dan posle hapšenja Marinkovića lisice na ruke stavljene su i njegovom saučesniku Danijelu S.- On je priznao da je učestvovao u obijanju jednog sefa i do detalja opisao kako je s Marinkovićem otišao u banku. Tamo su šrafcigerom obili sef i odneli oko 50.000 evra. Za tu uslugu je Marinković, koji je bio mozak operacije, navodno dao Danijelu oko 5.000 evra - otkriva izvor Kurira.Ranije osuđivaniNaš sagovornik navodi da je reč o sefu Obrenovčanke K. M., koja je 19. maja prva otkrila da je opljačkana. Ona je došla da uzme novac potreban za renoviranje poplavljene kuće u Obrenovcu.- Utvrđeno je da je njen sef opljačkao Marinković, a sumnja se da je i ostale ispraznio upravo on - kaže izvor Kurira.Marinković je ranije osuđivan za razbojništvo, dok je Danijel S. kažnjavan za krađu.(J. S.)

Tragovi... Ispražnjen sef
Tragovi... Ispražnjen sef

Sakrio sePOSLE PLJAČKE POBEGAO U BEČMarinković je posle pljačke pobegao u Austriju.- Ilegalno je prešao granicu i boravio u Beču, a na isti način se vratio u Srbiju. Uhapšen je kad je s nekoliko prijatelja ponovo pokušao da se domogne Austrije - kaže izvor iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track