KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV GLUMCA: Hadžihafizbegović vozio prebrzo!

Tragedija na auto-putu A3

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV GLUMCA: Hadžihafizbegović vozio prebrzo!

Crna Hronika -
U krivičnoj prijavi obrazloženo je da je Hadžihafizbegović do mesta gde su porušene svetleće oznake trebao doći smanjenom brzinom, jer su znakovi na auto-putu upozoravali na radove i obavezno smanjenje brzine čega se on nije pridržavao i naleteo na ženu koja je preminula u bolnici

SISAK - Sisačka policija podnela je protiv poznatog bosansko-hercegovačkog glumca Emira Hadžihafizbegovića krivičnu prijavu zbog izazivanja saobraćajne nesreće.

Hadžihafizbegović je osumnjičen da je na aut-putu kod Novske, u mestu Bročice, udario ženu koja je kasnije umrla u bolnici u Novoj Gradiški. Reč je o Ankici Kuduz (63).

Nesreća se dogodila na mestu gdje je dvadesetak minuta pre još uvek nepoznati vozač porušio više svetlećih znakova, kojima je saobraćaj zbog radova na auto-putu preusmeravan na desnu kolovoznu traku.To vozilo se nije zaustavilo, iako je uništilo svetleće oznake i sisačka policija za njim intenzivno traga. Protiv toga nepoznatog vozača policija je podnela prekršajnu prijavu zbog bega s mesta nesreće.

Prekršajno je prijavljen i vozač vozila P. A. (46) iz Cerne, zbog neprilagođene brzine.On je, nakon što je naletio na porušene svetleće oznake, zaustavio vozilo u zaustavnom traku kako bi promenio probušenu gumu. Dve putnice u vozilu izašle su napolje i stajale pokraj vozila, gledajući kako vozač menja gumu.

Emir Hadžihafizbegović je na njih naleteo svojom škodom superb velikom brzinom, obrazloženo je u krivičnoj prijavi. Naime, do mesta uništenih svetleći oznaka vozači su trebali doći sa smanjenom brzinom jer su znakovi na auto-putu upozoravali na radove i obvezno smanjenje brzine. Toga se nisu pridržavala oba prijavljena vozača.

Prekršajna prijava podnesena je protiv još jednog vozača iz Zagreba koji je nedugo nakon ove nesreće naletio na uništene svetleće oznake. I on je vozio nepropisno brzo.

( Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track