LIKVIDIRAO PA ZAPALIO DRVOSEČU: Ubici iz Svračkova 15 godina robije!
Foto: Beta

Viši sud u Užicu

LIKVIDIRAO PA ZAPALIO DRVOSEČU: Ubici iz Svračkova 15 godina robije!

Crna Hronika -
Milun Milić (48) iz Svračkova kod Arilja osuđen je na 15 godina zatvora za ubistvo drvoseče Radeta Tubića, dok je Draga Nedeljković koja je bila osumnjičena da je podstakla ubistvo, oslobođena je krivice jer sud nije našao dokaze da je ona naručila ubistvo

UŽICE - Milun Milić (48) iz Svračkova kod Arilja osuđen je danas pred Višim sudom u Užicu na 15 godina zatvora zato što je 10. oktobra 2013. ubio Radeta Tubića (49), nadničara iz Kotor Varoši, a zatim njegovo telo zapalio.

Draga Nedeljković (40), osumnjičena da je Miluna podstakla da izvrši teško ubistvo, oslobođena je krivice.

Sud je utvrdio da je Milun u šumi kod požeškog sela Godovik presreo Tubića, drvoseču koji je iz Republike Srpske došao u ove krajeve trbuhom za krugom, i ubio ga brutalno ga udarajući po glavi. Tubićevo telo Milić je potom polio tečnošću čije poreklo nije utvrđeno i zapalio ga.

Ubicu je, kako je ispričao sudija Ljubiša Radulović obrazlažući presudu, odao mobilni telefon koji je ukrao od pokojnog drvoseče, a u koji je stavio svoju karticu.

Draga Nedeljković bila je u intimnim odnosima za Radetom Tubićem. Kada je vezu htela da raskine angažovala je poznanika Miluna Milića da drvoseču odgovori od nje.

Tubiću je zakazala sastanak u šumi, na kome se umesto nje pojavio Milić.

Ipak, sud nije našao dokaze da je ona naručila ubistvo.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track