LONČAR: Do kraja meseca kraj istrage u slučaju Ognjanović!
Foto: Nebojša Mandić

malverzacije sa donacijama

LONČAR: Do kraja meseca kraj istrage u slučaju Ognjanović!

Crna Hronika -
"Nakon završene istrage sešće svi koji su radili na ovom slučaju i onda ćemo imati jedinstvene rezultate, naglasio je ministar zdravlja

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će do kraja meseca biti završeni rezultati istrage o "slučaju Ognjanović".

Lončar je, nakon obilaska radova na izgradnji javne porodične banke matičnih ćelija iz krvi pupčanika u Institutu za majku i dete, rekao da je najbolje da se sačekaju rezultati istrage pa tek onda da se priča o tome.

"Nakon završene istrage sešće svi koji su radili na ovom slučaju i onda ćemo imati jedinstvene rezultate", naglasio je ministar zdravlja.

V.D. direktor Instituta za majku i dete Radoje Simić istakao je da su svi aparati koje su nabavili roditelji male Tijane Ognjanović u funkciji i da "pomažu našoj deci".

"Svi aparati su stigli u Institut, svi su u funkciji. Ne ulazimo u to šta je bilo i kako je bilo, aparati rade i vrhunsko osoblje radi na njima i što je najvažnije pomažu našoj deci", zaključio je Simić.

Mala Tijana Ognjanović preminula je u bolnici u Hjustonu ne dočekavši transplantaciju srca, a od novca koji je prikupljen u humanitarnoj akciji za njeno lečenje roditelji su odlučili da kupe opremu Institutu za majku i dete.

Mediji su ranije objavili da su se dobavljaci medicinske opreme "ugradili" cak 350.000 evra kroz donaciju u opremi Institutu za majku i dete vrednoj 1,2 miliona evra.

Utvrđeno je da su maloprodajna preduzeća u ovom slučju iskorišćena samo kao posrednici, a da su robu nabavila i isporučila preduzeća koja se bave veleprodajom, te da je tom prilikom više firmi ostvarilo zaradu u posredovanju od 15.000 do 95.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track