MAJKA LOMILA KOSTI BEBI: Supruga mi je rekla da se dete nažuljalo na cuclu!

Dete teško povređeno

MAJKA LOMILA KOSTI BEBI: Supruga mi je rekla da se dete nažuljalo na cuclu!

Crna Hronika -
Lekari kod mališana konstatovali prelom ključne kosti i modrice po celom telu, a proverava se da li je žrtva zlostavljanja

JAGODINA - Šestomesečna beba iz sela Slatine primljena je u petak u jagodinsku bolnicu s prelomom ključne kosti i modricama po celom telu, a lekari i policija utvrđuju da li je bila žrtva zlostavljanja budući da je pre samo dva meseca primljena u bolnicu s prelomom butne kosti!Policija je povodom ovog slučaja saslušala bebine roditelje Zorana (45) i Jelenu Bojović (17), ali oni zasad nisu osumnjičeni za nasilje u porodici.Modrica ispod okaZoran Bojović je rekao za Kurir da je u petak, kad je došao s posla, video da njegov sin ima modricu ispod oka.- Supruga mi je rekla da se dete nažuljalo na cuclu i ja sam joj poverovao. Ipak, odveo sam ga kod lekara i oni su rekli da ima i prelom ključne kosti! Zato su mu stavili gips i zadržali ga u bolnici - kaže Zoran.On objašnjava da je pitao suprugu kako je dečak polomio ruku, ali odgovorila mu je da ne zna.- Radim po ceo dan i supruga je uglavnom sama s detetom. Šta se dešavalo kad ja nisam bio kod kuće, ne znam. Jelena tvrdi da ga nije maltretirala, jedino je moguće da ga je slučajno ispustila i da se tako povredilo, ili da je palo ako ga je ostavila samog i da to nije smela da mi kaže - kaže Zoran.On kaže da je prekjuče bio na razgovoru u policiji i da su ga ispitivali puna četiri sata.- Rekao sam im da je moja žena vodila računa o detetu kad sam ja bio s njima. Hranila ga je, kupala, oblačila... Besprekorno se ponašala prema njemu u mom prisustvu. Da li ga je tukla i zlostavljala kad su bili sami, ne znam, jer nisam video. Verujem da ga nije namerno povredila - tvrdi Zoran.Njegov sin je pre dva meseca bio u bolnici zbog preloma butne kosti.- U avgustu mu je bila polomljena noga. Supruga je i tada bila sama s njim. Rekla je da je s bebom radila vežbice za kukove i da mu je malo jače i nezgodnije cimnula nogu i tako ga povredila. Lekari tada nisu zvali policiju jer im ništa nije bilo sumnjivo - kaže Zoran.Otac u šokuOn dodaje da je šokiran što policija i lekari misle da je dečak žrtva nasilja u porodici.- Jelena je mlada i možda se ne snalazi najbolje s detetom, ali ne verujem da ga je tukla. Ja svog sina nikad ne bih povredio. On je predivna i vesela beba - očajan je Zoran.

Bolnica formira komisijuUTVRDITI UZROKE POVREDADarko Miletić, direktor bolnice u Jagodini, rekao je za Kurir da se ne zna sa sigurnošću kako je beba povređena.- Dete je za kratko vreme dva puta povređeno i to je izazvalo sumnju da ga možda neko namerno povređuje, ali to je samo sumnja. Danas ćemo formirati komisiju u bolnici koja bi trebalo da utvrdi kako su nastale povrede. Inače, obična je glupost da su doktori i policajci povraćali i plakali prilikom razgovora s bebinom majkom - rekao je Miletić.

Socijalni radniciNIJE BILO SILOVANJAPojedini mediji preneli su da beba ima i modrice i po preponama, zbog čega se sumnja da je seksualno zlostavljana. Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini, kaže za Kurir da, koliko zna, beba nije seksualno zlostavljana, a da li je u pitanju nasilje u porodici, ustanoviće policija, doktori i drugi nadležni. Ona je navela da je bebina majka Jelena osoba sa smetnjama u mentalnom i psihičkom razvoju i da je bila pod starateljstvom u Varvarinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track