MAJKA NESTALE IVANE: Sve joj je oprošteno, samo neka se vrati kući živa i zdrava!
Foto: Facebook

Svojeglava devojčica

MAJKA NESTALE IVANE: Sve joj je oprošteno, samo neka se vrati kući živa i zdrava!

Crna Hronika -
Nisam je terala da uči, niti joj zabranila da ima društvo i provodi se. Mislila sam, neka je malo, neka da oduška sebi. I, nadala sam se da će sve to proći, da će se javiti, vratiti se kući i, konačno, smiriti. Ali, evo šta nas zadesi, kaže Nada Podraščić majka nestale Ivane (14) kojoj se od 29.jula gubi svaki trag

BEOGRAD - Roditelji četrnaestogodišnje Ivane Podraščić, koja je nestala još 29. jula, i dalje čvrsto veruju da je njihova mezimica dobro i da će je policija, kojoj je prijavljen nestanak devojčice, uskoro pronaći i vratiti kući

U porodičnom domu Podraščića, Ivanina majka Nada vidno uznemirena je objasnila šta se dogodilo tog 29. jula kada je poslednji put videla svoju najmlađu ćerku Ivanu.

- Ivana mi je rekla da želi, sa nekim društvom iz Zemuna, da ode malo u provod i opusti se - kaže Nada Podraščić.

- Suprug je bio na poslu i ja sam udovoljila Ivaninoj želji. I ranije je umela da sa društvom ode u provod za vikend, ili na nekoliko dana. Uvek se uredno vraćala kući i javljala telefonom, znajući da brinemo za njenu bezbednost. Ovog puta, međutim, izostalo je kako Ivanino javljanje roditeljima telefonom, tako i povratak. U početku nisam brinula za dete. Znam šta je mladost, društvo, provod. Sve je to normalno za tinejdžerski uzrast. Uostalom, i ja sam kao i svi drugi to prošla. Ali, posle dvadesetak dana, kada se Ivana i dalje nikome od nas nije javila i nije se vratila kući, uhvatila me je panika - kaže majka.

Ivanin nestanak prijavio je nedavno policiji njen otac Drago. Od tog dana, policija intenzivno traga za devojčicom i pokušava da je locira. Nezvanično, poslednji put Ivana Podraščić viđena je na Kanarevom brdu.

Inače, Ivana je učenica OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“, koja se nalazi u neposrednoj blizini porodične kuće Podraščića. Nadležni u školi potvrdili su da je Ivana njihov đak, kao što su to bili i njeni stariji brat i sestra.

- Ivana je dobro dete, ali očigledno ima određenih problema koje nije umela da reši na adekvatan način. Takođe, tu su i problemi u porodici, u učenju, ponašanju... Sve će se to srediti, samo da dete bude dobro i pronađeno - navode iz osnovne škole.

Majka Nada i sama potvrđuje da je njena Ivana umela često da izostaje sa nastave i da ne voli školu:

- Nikako neće da uči! I sad je, u sedmom razredu, imala jedinice. Trebalo je da polaže popravni i da upiše osmi razred, da završi osnovnu školu. Nisam je terala da uči, niti joj zabranila da ima društvo i provodi se. Mislila sam, neka je malo, neka da oduška sebi... I, nadala sam se da će sve to proći, da će se javiti, vratiti se kući i, konačno, smiriti. Ali, evo šta nas zadesi... Sve joj je oprošteno, samo neka se vrati kući i neka je živa i zdrava.( Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track