METAK U SRCE ZBOG 1.000 DINARA: Ubica Ljubiše Nikolića još uvek nije saslušan!
Foto: Aleksandar Aca Stojković

Dva dana posle nesreće

METAK U SRCE ZBOG 1.000 DINARA: Ubica Ljubiše Nikolića još uvek nije saslušan!

Crna Hronika -
Srđan Aleksić koji je osumnjičen da je posle saobraćajke ubio Ljubišu Nikolića puna dva dana posle saobraćjke još nije saslušan pred istražnim sudijom zbog štrajka advokata i zato što je osumnjičeni gluvonem, pa je komunikacija sa njim veoma otežana

VRANJE - Srđan Aleksić (44) iz Žitorađa kod Vladičinog Hana još uvek nije saslušan u Višem tužilaštvu u Vranju zbog sumnje da je ubio Ljubišu Nikolića (53) iz Oraovice kod Grdelice.

U petak ističe rok od 48 sati policijskog pritvora, pa će njega po zakonu morati da sasluša tužilac do kraja radnog vremena Tužilaštva.

Foto: Aleksandar Aca Stojković
Foto: Aleksandar Aca Stojković

– Mnogo je problema oko saslušanja Aleksića. Štrajk advokata je u toku, pa je teško pronaći pravnog zastupnika koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti.Druga okolnost koja dodatno otežava situaciju je ta što je osumnjičeni gluvonem, pa je komunikacija sa njim veoma otežana. Očekuje se da saslušanje bude završeno u petak do kraja radnog vremena. Najverovatnije da će mu tužilac odrediti pritvor do 30 dana, jer se tereti za krivično delo ubistvo, iz člana 131. Krivičnog zakonika – kaže sagovornik blizak istrazi.

Članovima porodice Aleksić iz Žitorađa policija nije dozvolila da vide Srđana koji je u policijskom pritvoru.

Od bliske komšinice Rade Mihajlović (53) saznaje se da je Srđan bio konstantno nervozan, jer je još kao dete preležao visoku temperaturu, što je za posledicu imalo gubitak sposobnosti govora i sluha.

Foto: Aleksandar Aca Stojković
Foto: Aleksandar Aca Stojković

– Ja u Žitorađi živim 34 godine i ne pamtim da se za to vreme dogodilo neko ubistvo.Svi su šokirani činjenicom da je Srđan mogao na očigled sopstvene dece da ubije čoveka. Šta mu bi, nije mi jasno.

Nije neko ko se tukao, svađao ili na bilo koji način divljao po selu. Slabo govori i ne čuje, tako da se uglavnom rukama sporazumeva. Završio je beogradski fakultet i jedini je na ovim prostorima građevinski arhitekta – priča Rada.

Za Srđana reči hvale ima i prvi komšija Ševko Ramčić (42), bez obzira što se sa njim tužakao na sudu zbog ograde pored puta.

– Srđan je dobar dečko, ali s vremena na vreme prgav. Kad je nervozan, uglavnom se svi sklanjaju i ne ulaze u konflikt sa njim, ali se to retko dešavalo. Mene je tužio za ogradu koju sam postavio pored puta, tako da smo se jedino oko toga sukobljavali. Bez obzira i na to, mogu da kažem da je u suštini dobar i miran čovek – kaže Ramčić.

Podsetimo da je Aleksić u sredu oko podneva u selu Ranutovac kod Vranja pištoljem ubio Ljubišu Nikolića iz Oraovice kod Grdelice, nakon lakše saobraćajne nezgode.

( Ok radio)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track