Milićev pred sudijom u Palati pravde zbog pritvora
Foto: MUP

Nesreća na Brankovom mostu

Milićev pred sudijom u Palati pravde zbog pritvora

Crna Hronika -
Zakon nalaže da se pred sudijom izjasni gde se i zašto skrivao, nakon čega će biti odlučeno da li će rešenje o pritvoru, koji je određen 19. avgusta, ostati na snazi

BEOGRAD - Marko Milićev, osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće na Brankovom mostu 25. jula u kojoj je nastradao Luka Jovanović, trebalo bi najkasnije sutra da se pojavi pred sudijom u Palati pravde.

Shodno zakonskoj proceduri, on bi u roku od 48 sati od sinoćnjeg hapšenja na aerodromu "Nikola Tesla" trebalo da iz Okružnog zatvora u Beogradu bude doveden kod sudije za prethodni postupak.

Podsetimo, on je sinoć avionom deportovan iz Kine u Beograd. Shodno zakonskoj proceduri on je u roku od 48 sati od sinoćnjeg hapšenja na aerodromu "Nikola Tesla", iz Okružnog zatvora u Beogradu doveden kod sudije za prethodni postupak.

Zakon nalaže da se pred sudijom izjasni gde se i zašto skrivao, nakon čega će biti odlučeno da li će rešenje o pritvoru ostati na snazi. Milićevu je pritvor određen 19. avgusta kada je za njim raspisana i Interpolova poternica jer je bio u bekstvu, po kojoj je 29. avgusta uhapšen u Kini.

Prema zakonskoj proceduri Milićev bi u najkraćem roku trebalo i da bude saslušan u Trećem osnovnom tužilaštvu koje vodi istragu protiv njega i njegovih pomagača, koji su mu pomogli da pobegne posle nesreće i krije se 15 dana u Beogradu nakon nesreće 25. jula.

Tužilaštvo nije ograničeno zakonskim rokom u kom mora da sasluša okrivljenog u ovakvim slučajevima.Milićev je 10. avgusta letom za Istanbul u 12 i 25, sa svojim pasošem nasustio zemlju. Imao avionsku kartu u jednom pravcu.Uhapšen je u Kini 29. avgusta po sprskoj poternici, a pošto nije imao uredne papire za boravak u Kini ta država je odlučila da ga protera bez čekanja formalnog zahteva za izručenje koji je ranije najavljen iz Srbije.

Milićev se tereti za krivično delo "teško delo protiv bezbenosti javnog saobraćaja", učinjeno iz nehata i za koje mu prema zakonu preti kazna od 1 do 8 godina zatvora.Na teret mu se stavlja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći za koje je zaprećena ista kazna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track