MILO ĐUKANOVIĆ NA SASLUŠANJU: Izjave o ubistvu Duška Jovanovića su bile političke priorode!
Foto: Fonet Ap

Vrhovno državno tužilaštvo

MILO ĐUKANOVIĆ NA SASLUŠANJU: Izjave o ubistvu Duška Jovanovića su bile političke priorode!

Crna Hronika -
Đukanović je rekao da su njegove izjave o ubistvu Duška Jovanovića date u političkom kontekstu i da je o nalogodavcima govorio iz političke vizure, a za optužbu da Vojsilav Koštunica stoji iza likvidacije nije priložio nijedan konkretni dokaz

PODGORICA - Premijer i predsednik Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, saslušan je u Vrhovnom državnom tužilaštvu o saznanjima u vezi sa ubistvom glavnog i odgovornog urednika Dana Duška Jovanovića.

Tužilaštvo je od Đukanovića u petak tražilo da objasni da li su njegove izjave o likvidaciji Jovanovića političke prirode ili ima neke druge informacije o tom zločinu.

Prema saznajima dnevnog lista Dan, Đukanović je rekao da su njegove izjave o ubistvu Jovanovića date u političkom kontekstu i da je o nalogodavcima govorio iz političke vizure.

Prema nezvaničnim saznanjima, Đukanović nije priložio nijedan konkretan dokaz protiv bivšeg srpskog premijera Vojislava Koštunice, kojeg je svojevremeno optužio da stoji iza ubistva Jovanovića.

Prije premijera, u maju je istim povodom saslušan ministar pravde Duško Marković.

Jovanović je ubijen 27.maja 2004.godine, ispred redakcije Dana i za to je do sada osuđen jedino Damir Mandić, i to kao saučesnik.

( Dan/Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track