MOGU U INOSTRANSTVO: Miškovićima vraćeni pasoši
Foto: Reuters

Ukinuta im zabrana napuštanja zemlje

MOGU U INOSTRANSTVO: Miškovićima vraćeni pasoši

Crna Hronika -
Sudija Vučinić je odluku obrazložio već položenim visokim jemstvom od 12 miliona evra, koje je dovoljan instrument za obezbeđivanje njihovog prisustva na sledećim ročištima zakazanim za 17, 18, i 19. novembar

BEOGRAD - Miroslavu Miškoviću, vlasniku „Delta holdinga”, i njegovom sinu Marku sudija Vladimir Vučinić vratio je juče pasoše i ukinuo im zabranu napuštanja zemlje.

Miškovićima se sudi zbog zloupotreba u privatizaciji putarskih preduzeća. Jučerašnjem ročištu nisu prisustvovali advokati, ali nam je branilac Miškovića Zdenko Tomanović potvrdio da je sudija Vučinić doneo tu odluku.

Vučinić je odluku obrazložio već položenim visokim jemstvom od 12 miliona evra, koje je dovoljan instrument za obezbeđivanje njihovog prisustva na sledećim ročištima zakazanim za 17, 18, i 19. novembar.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Inače, protiv sudije Vučinića vodi se disciplinski postupak pred disciplinskom komisijom Visokog saveta sudstva po prijavi koju je protiv njega podneo je predsednik Višeg suda u Beogradu zbog „neovlašćenog komentarisanja svoje odluke o ranijem privremenom vraćanju pasoša Miroslavu Miškoviću za putovanje u London i odluke da se vlasniku ’Delte’ ne vrati pasoš za putovanje u Rim”. Završno ročište u tom disciplinskom postupku zakazano je za danas u 11 časova.

(Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track