MORINAJ STIŽE U SRBIJU I SPREMA DIVERZIJU: Albanac pretresan 10. oktobra, nađena samo "igračka"!
Foto: Facebook

Imali dojavu iz Italije

MORINAJ STIŽE U SRBIJU I SPREMA DIVERZIJU: Albanac pretresan 10. oktobra, nađena samo "igračka"!

Crna Hronika -
Uprava policije je odmah upozorila pograničnu policiju da Morinaja zaustavi i da ga detaljno pretrese, ali ništa sumnjivo nije nađeno

Srpska policija imala je dojavu da Albanac Ismailj Morinaj (32) sprema diverziju na stadionu Partizana, međutim propustila je priliku da ga zaustavi!

- Policija je imala dojavu da upravo Morinaj sprema određenu vrstu diverzije na utakmici Srbija - Albanija. MUP je 10. oktobra iz Italije dobio dojavu, četiri dana pred utakmicu da će Morinaj, koji živi u Firenci i osim albanskog ima i italijanski pasoš doći u Srbiju s namerom da izazove diverziju! Čak je dojavljeno da će u Srbiju ući najverovatnije na graničnom prelazu Batrovci, sa Hrvatskom i to u automobilu "pežo" - pišu Naše novine.

Morinaj je podigao dron sa krova hostela, a brat albanskog premijera Olsi Rama je navodio dron na stadionu Partizana!

- Uprava policije je odmah upozorila pograničnu policiju da Morinaja zaustavi i da ga detaljno pretrese! Naloženo je da, ukoliko primete sumnjive predmete, odmah preduzmu neophodne mere - navodi sagovornik iz policije!

Morinaj se na Batrovcima pojavio već sutradan, 11. oktobra oko 13 sati.- Odmah je preduzeta protivdiverziona provera. Javljeno je da je Morinaj detaljno pretresen, ali da osim putne torbe u kojoj je imao lične stvri i "dečju igračku helikoptera" nisu uočili sumnjive predmete. Rekli su da ništa nije bilo spornoi pustili ga da uđe u Srbiju - kaže izvor.Policija je kasnije utvrdila da je dron kineske proizvodnje i da je kupljen i Italiji.Dron,odnosno igračka helikoptera, je kasnije upotrebljena na utakmici, dok je Morinaj zastavu "velike Albanije" ušio u postavu jakne,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track