MOSTAR: Amerikanac skočio sa Starog mosta i završio u hitnoj!
Foto: Rojters

Skakali u Neretvu

MOSTAR: Amerikanac skočio sa Starog mosta i završio u hitnoj!

Crna Hronika -
Prva dvojica Amerikanaca uspešno su izvela svoj skok, dok je treći pogrešio prilikom skoka što je izazvalo lakše povrede, pa i intervenciju spasioca

MOSTAR - U sredu u popodnevnim na Starom mostu u Mostaru dogodio se nesvakidašnji slučaj. Članovi kluba skakača u vodu “Mostar“ već godinama izvode egzibicione skokove za turiste koji su spremni platiti određenu sumu novca hrabrim mladićima.

Ipak, mostarski skakači su imali samo ulogu instruktora, a kasnije i spasioca i to za trojicu turista iz SAD koji su po dolasku na Stari most iskazali želju da skoče sa ovog spomenika.

Članovi “Mostara“ izašli su im u susret, objasnili im stvari koje se tiču samog skoka, te ih prethodno odveli do male skakaonice u blizini mosta kako bi se pripremili za veliki podvig.

Prva dvojica uspešno su izvela svoj skok, dok je treći pogrešio prilikom skoka što je izazvalo lakše povrede, pa i intervenciju spasioca, odnosno Hitne pomoći Mostar.

Osim toga, na mesto događaja došli su u pripadnici Policijske uprave Mostar, ali potrebe za intervencijom nije bilo.

U mostarskom Regionalnom medicinskom centru su potvrdili da je stranom državljaninu ukazana pomoć, te da je povređen prilikom skoka sa Starog mosta.

“Iskazali su želju da skoče. Mi smo im gostoljubivo bili na usluzi. Objasnili smo im šta trebaju činiti i kako se ponašati kako bi njihov skok bio bezbolan. Nažalost, na kraju nije sve ispalo kako treba. Najvažnije je da je američki državljanin na kraju živ, te da nije doživio neke teže povrede,“ kazao jedan od skakača.

( Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track