MUP: Albanski delegat meča doneo zastavu  velike Albanije!
Foto: Fonet

Incident na utakmici Srbija-Albanija

MUP: Albanski delegat meča doneo zastavu velike Albanije!

Crna Hronika -
Načelnik Uprave policije u Policijskoj upravi Beograda Miladin Despotović je potvrdio da se sumnja da je dronom za koji je bila zakačena zastava velike Albanije upravljao Olsi Rama, brat premijera Albanije Edi Rame

BEOGRAD - Zastavu sa mapom "velike Albanije" sa terena je odneo albanski fudbaler, a pronađena je kod delegata meča, kaže načelnik Uprave policije u Policijskoj upravi Beograda Miladin Despotović.

On je potvrdio da se sumnja da je dronom za koji je bila zakačena zastava "velike Albanije" upravljao Olsi Rama, brat premijera Albanije Edi Rame.

"Nakon sumnje da je Rama upravljao letelicom, u potrazi za dokazima pregledane su sve osobe u VIP loži. Nakon pretresa oni su pušteni pa su ušli u autobus i odvezli se na aerodrom", kaže Despotović.

On nije želeo da otkrije odakle je dron pušten, preneo je list.

Po njegovim rečima, policija ima određena saznanja, ali još ne može da navede lokaciju."Pokušavamo da otkrijemo osobe koje su pustile dron", navodi Despotović.

Meč Srbija Albanija je još ranije okarakterisan kao utakmica povećanog rizika, pa je policija zato preduzela maksimalne mere kako bi se sprečilo narušavanje reda i izvršenje krivičnih dela, kaže Despotović i objašnjava da je policija zbog bezbednosti preduzela i mere koje nisu uobičajene.

"Policajci sa zaštitnom opremom bili su na atletskoj stazi kako bi se sprečio ulazak navijača na teren. Pored uobičajene redarske kontrole, navijace je na ulasku na stadion pregledala i policija.

Međutim, iznenadnom provokacijom sa dronom, došlo je do erupcije nezadovoljstva navijača, posebno kada su fudbaleri Albanije oteli zastavu od srpskog reprezentativca.

Usledilo je masovno preskakanje ograde, a neki navijači su se probili do terena. Oni su ubrzo reakcijom policije vraćeni na tribine", dodaje on.

Despotović je rekao da je njih osmoro dobilo prekršajne prijave, a za 11 osoba će biti dostavljen izveštaj tužilaštvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja