NAKNADA ŠTETE: Francuzi tuže Srbiju zbog smrti Bris Tatona!

Izostao odgovr tužene strane

NAKNADA ŠTETE: Francuzi tuže Srbiju zbog smrti Bris Tatona!

Crna Hronika -
Garantni fond Francuske podneo je tužbu protiv Republike Srbije, jer novac koji je francuski fond isplatio porodici, 300.000 evra trebalo je da Srbija u određenom roku uplati nazad u kasu Fonda, što se do danas nije dogodilo

PARIZ - Garantni fond Francuske podneo je tužbu protiv Republike Srbije zbog naknade materijalne štete koja je uplaćena porodici stradalog navijača Brisa Tatona.

Novac koji je francuski fond isplatio porodici, 300.000 evra trebalo je da Srbija u određenom roku uplati nazad u kasu Fonda, što se do danas nije dogodilo.

"Francuska je najpre poslala predlog za mirno rešavanje srpskom Republičkom pravobranilaštvu, kako bi izbegli da slučaj ponovo izlazi na sud. S obzirom na to da je izostao odgovor u predviđenom roku, Fond je podneo tužbu.

Viši sud u Beogradu još nije zakazao prvo ročište, a zbog štrajka advokata pitanje je kada će se to i desiti", kaže zastupnik fonda Zoran Janjić.

Apelacioni sud u Beogradu je u januaru 2012. prepolovio zatvorske kazne osuđenima za ubistvo Tatona. Kazne za Đorđa Prelića i Dejana Puzigaću, sa prvostepenih 35 i 32 godine zatvora, smanjene su na 15 i 14 godina zatvora.Kazne su prepolovljene i Ljubomiru Markoviću i Ivanu Grkoviću, koji su prvostepeno osuđeni na po 30 godina zatvora.

Prvostepena presuda četrnaestorici navijača Partizana izrečena je 25. januara 2011. godine.Bris Taton (28) je 17. septembra 2009. pretučen na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza.

Nanete su mu teške povrede glave, a od udaraca šipkom po grudima imao je povrede aorte i krvarenje u grudnom košu.Preminuo je 29. septembra u Kliničkom centru Srbije.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track