NAMENJENO SRPSKOM TRŽIŠTU: Crnogorska policija zaplenila više od 8 kilograma skanka!
Foto: MUP

Hapšenje posle dojave

NAMENJENO SRPSKOM TRŽIŠTU: Crnogorska policija zaplenila više od 8 kilograma skanka!

Crna Hronika -
Droga je bila sakrivena u vozilu marke golf tri plavskih registracija, koji je zaustavljen pri pokušaju da iz Crne Gore pređe u Srbiju gde je bio krajnji cilj isporuke narkotika

BIJELO POLJE - Službenici Grupe za suzbijanje droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja su, u zajedničkoj aktivnosti koju su sproveli sa službenicima Sektora granične policije, zaplenili nešto više od osam kilograma skanka i uhapsili dve osobe koje su, kako se sumnja, imala nameru da drogu prošvercuju preko granice.

Službenici Grupe su, raspolažući operativnim informacijama da će 24-godišnji R. R. i 25-godišnji E. J. iz Plava pokušati da prokrijumčare skank preko granice sa Srbijom, o tome obavestili Odeljenje granične bezbednosti Berane i Stanicu granične policije Rožaje.

Službenici SGP Rožaje su u suboru, 25. oktobra, oko devet časova na graničnom prelazu Dračenovac zaustavili i kontrolisali vozilo „VW Golf III“ plavskih registarskih oznaka, kojim je upravljao R.R, i taksi vozilo koje je išlo za “Golfom” a u kojem se E.J. nalazio na mestu suvozača.

Ova dve osobe, kao i još dvojica muškaraca koja su se nalazila u vozilima sa njima, su privedena u Odeljnjenje bezbednosti Rožaje.

“Službenici Grupe za suzbijanje droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja su o događaju obavestili Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju i zatražili naredbu za pretres vozila. Po dobijanju naredbe od Višeg suda u Bijelom Polju, izvršen je pretres vozila kojim je u rezervoaru vozila Golf III' pronađeno 15 kesa u kojima se nalazilo 8,170 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Viši državni tužilac u Bijelom Polju je naložio da se R.R. i E.J. uhapšeni, i da se od druga dva lica uzmu izjave u svojstvu građanina.

Osumnjičeni R.R. i E.J. su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

( Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track