DODELA STANOVA U RTS: Dragoljub Milanović oslobođen optužbi!
Foto: Kurir

Bivši direktor RTS

DODELA STANOVA U RTS: Dragoljub Milanović oslobođen optužbi!

Crna Hronika -
Sudija Raša Janković rekao je u obrazloženju presude da je tokom višegodišnjeg procesa bilo teško da se raščivija celokupan slučaj, jer brojna dokumentacija o dodeli stanova fali

BEOGRAD - Bivši direktor Radio-televizije Srbije Dragoljub Milanović oslobođen je optužbi da je zloupotrebio položaj prilikom dodele stanova radnicima te medijske kuće .

Sudija Raša Janković je obrazlažući presudu rekao da je tokom višegodišnjeg procesa "bilo teško da se raščivija celokupan slučaj, jer brojna dokumentacija o dodeli stanova fali".

Milanović je bio optužen da je od 4. septembra 1996. do 21. avgusta 2000, u Beogradu, kao generalni direktor RTS-a, zloupotrebio službeni položaj, dodeljujući stanove i stambene kredite "deficitarnim kadrovima", što Milanović negira.

Sumnjalo se da je Milanović mimo stambene komisije, bez odgovarajuće rang liste i bez pisane saglasnosti glavnih urednika, dodeljivao stanove u zakup zaposlenima u RTS-u, pored ostalih, i onima koji su ih već imali i da je tako pribavio protivpravnu imovinsku korist od 38 miliona dinara, a 53 osobe su dobile sporne stanove.

On je na početku suđenja negirao navode optužnice koja ga je teretila da je nelegalno dodelio stanove zaposlenima u toj medijskoj kući, ističući da je proces protiv njega politički montiran i da se ne oseća kao osuđenik, već "kao ratni zarobljenik NATO pakta i njihovih saradnika u Srbiji".

Milanović je tada naveo da nijedan stan nije mogao da bude otkupljen dok Vlada Srbije nije dala saglasnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja