NEMA RAZLOGA DA ŽIVI: Otac dečaka koga je ubio šporet hteo da se obesi!
Foto: Kurir Štampano

Šok u porodici dečaka

NEMA RAZLOGA DA ŽIVI: Otac dečaka koga je ubio šporet hteo da se obesi!

Crna Hronika -
Da srce prepukne: Tetka četvorogodišnjeg Darka Milića kaže da je mališan nogama raskopao zemlju ispod šporeta pokušavajući da se izvuče

BEOGRAD - Plašim se da će Dragan učiniti nešto loše sa sobom, jer uopšte nije dobro. Preksinoć je hteo da se obesi, jer kaže da mu bez sina nema života.

Brat i komšije su ga jedva zadržali da se ne ubije. Stalno smo pored njega jer se bojimo da ga ostavimo samog i jedan jedini minut!

Ovako priča Mirjana, sestra Dragana Milića iz sela Guberevca kod Sopota, kome je u petak poginuo četvorogodišnji sin Darko kad je na njega pao šporet u dvorištu porodične kuće. Dečakova tetka kaže da se mališan najverovatnije sapleo o drva koja su bila oko starog šporeta.Davao mu davao veštačko disanje- Dete se najverovatnije zateturalo i zadržalo se za šporet, ali se on klatio i poklopio ga. Dragan je video kako Darkove nogice vire ispod šporeta. S bratom je podigao štednjak, ali je Darko bio nepomičan. Uzeo ga je u naručje i davao mu veštačko disanje dok nije došla Hitna pomoć - opisuje nezapamćenu tragediju Mirjana.Kako kaže, njen bratanac nije imao nijedan prelom.- Imao je samo modricu ispod oka i kod usta. Nesrećnik, najverovatnije se ugušio jer je pao potrbuške i lice mu je bilo pritisnuto na zemlju, pa nije mogao da diše. Pile malo, on se borio za svoj život, jer je zemlja kod šporeta raskopana, tačno tamo gde su mu bile noge. Ali on je još mali i nije mogao da se iščupa ispod tereta - očajna je dečakova tetka.Darkov otac Dragan juče nije bio u stanju da govori. Nemo je gledao u daljinu, dok su mu se niz lice slivale suze. Komšije i rođaci neprestano su pored njega jer nesrećni otac nema snage sam ni da hoda.Rođen sa 1,2 kilograma- Hitna pomoć juče je dvaput dolazila zbog Dragana. Čim prođe dejstvo sedativa, njemu skoči pritisak. On neće preživeti ovaj gubitak. Najgore od svega je to što je Dragan sam odgajio malog Darka, i to bukvalno od kila mesa, jer je rođen pre vremena i imao je svega 1,2 kilograma. Brzo posle rođenja majka ga je napustila i nikada više nije došla da ga vidi - u suzama govori Mirjana. Prema njenim rečima, Dragan je samo jednu rečenicu izgovorio: „Proklet bio taj šporet i dan kad sam ga stavio u dvorište“.- On je u petak radio nešto s motornom testerom u dvorištu, a Darko se igrao pored njega. Vozio je plastični bicikl po dvorištu, a Dragan je sve vreme motrio na dečaka. Međutim, on je u jednom trenutku upalio testeru i nesreća se desila baš tada, a ništa nije mogao da čuje od zvuka motora - priča Mirjana.

Hteo da se obesi... Komšija i brat ne odvajaju se od Darkovog oca Dragana
Hteo da se obesi... Komšija i brat ne odvajaju se od Darkovog oca Dragana

Neodgovorna majkaDARKOVA MAMA SE PORODILANA DAN NJEGOVE POGIBIJEKomšije Dragana Milića kažu da Darkova majka nije zvala ni da pita za nesreću.- Zvala je samo njena maćeha da pita kad je sahrana, ali majka se nije javljala. Čuli smo da se porodila u petak u Beogradu i da je rodila ćerku, i to maltene u isto vreme kad je Darko poginuo. Ona je pre Dragana imala još jednog muža i ima dete s njim, ali napustila ga je i udala se za Dragana. Kad su dobili Darka, ona ih je napustila. Već tri godine živi u jednom selu kod Kladova, gde se udala - kaže komšija.

Brižan otacDARKO MU BIO SVE U ŽIVOTUDragan Milić je samohrani otac, a njegova sestra Mirjana kaže da mu je sin Darko bio sve u životu.- Čuvao ga je kao malo vode na dlanu i brinuo o njemu. Darko je bio vaspitano i pametno dete. Bio je razdragan. Uvek je bio čist i opran, nahranjen i sređen - kaže tetka Mirjana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track