NESREĆA KOD SOKOBANJE Vozač autobusa: Ljudi, drž'te se, izginusmo!
Foto: Kurir Štampano

Jedna osoba poginula u udesu

NESREĆA KOD SOKOBANJE Vozač autobusa: Ljudi, drž'te se, izginusmo!

Crna Hronika -
Autobus „Sokoprevoza“ na krivini sleteo s puta. Nastradao Milen Stefanović (83), a šestoro putnika povređeno

SOKOBANJA - Kad je šofer viknuo: „Drž‘te se ljudi, izginusmo!“, oprostio sam se sa životom. Autobus je leteo, udario u drvo, polomio ga, a onda u breg, pa se prevrnuo.

Nastala je vriska, kuknjava, strahota jedna... Ovako je Tomislav Marković iz sela Jezero opisao saobraćajnu nesreću kod Sokobanje, kad je autobus „Sokoprevoza“ sleteo s puta. Tom prilikom poginuo je Milen Stefanović (83), a šestoro putnika, među kojima i jedno dete, zadobilo je teže i lakše povrede.Otkazale kočnice?Marković kaže da je do udesa došlo zato što su autobusu najverovatnije otkazale kočnice!- Vozač je pokušavao da zaustavi autobus, ali džaba. Nije on kriv, autobus je bio neispravan - priča Tomislav, koji je zbrinut u niškom Kliničkom centru.Letka Radojević zadobila je otvoreni prelom noge i krvne podlive po glavi.- Čudom smo ostali živi, mislila sam da ćemo svi izginuti. Ljudi su leteli i levo i desno, udarali glavom, padali... Mislila sam da smo svi gotovi - priča Letka.

Povređeni zbrinuti u Nišu... Letka Radojević
Povređeni zbrinuti u Nišu... Letka Radojević

Četiri ekipe Hitne pomoći iz Sokobanje zbrinjavale su povređene putnike.- Oko 13.30 od neke putnice smo dobili informaciju o nesreći. Odmah smo pozvali policiju i krenuli na lice mesta, u selo Jezero. Svih desetoro putnika je najpre zbrinuto u Domu zdravlja u Sokobanji, a sedmoro je potom prebačeno u Niš. Nažalost, jedan stariji čovek, koji je zadobio prelom lobanje, preminuo je u ambulantnim kolima na ulazu u Niš - rekla je Nila Ilić, lekar u Hitnoj službi u Sokobanji.Zadržano trojeGoran Stanojević, zamenik direktora Kliničkog centra za hirurška pitanja, saopštio je da je troje pacijenata zadržano u Urgentnom centru. Jedna osoba je prebačena na grudnu hirurgiju, a dvoje pacijenata pušteno je na kućno lečenje.- Osim pacijenta na grudnoj hirurgiji, svi ostali su lakše povređeni. Teško povređeni čovek zadobio je višestruki prelom rebara i unutrašnje povrede. Reč je o starijoj osobi, što otežava lečenje - saopštio je Stanojević.(M. M. - D. I.)

Tomislav Marković
Tomislav Marković

Morao na dodatnu obukuVOZAČU ODUZIMANA DOZVOLAVozač autobusa Bojan Radovanović takođe je u udesu povređen, ali njegove povrede okarakterisane su kao lakše. U Policijskoj upravi Zaječar Kuriru je rečeno da je vozaču autobusa ranije dvaput oduzimana dozvola, koja mu je nedavno vraćena.- Njemu je dozvola oduzeta zbog nagomilanih kaznenih poena, zbog čega je išao na obuku koju organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja. Nakon završetka obuke dozvola mu je vraćena - rekao je izvor Kurira iz zaječarske policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track