Ničić saslušavan u policiji zbog toplane i prevoza
Foto: FoNet Nenad Djordjevic

Zloupotrebe u Zaječaru

Ničić saslušavan u policiji zbog toplane i prevoza

Crna Hronika -
Kako se pretpostavlja, Grad i država su stapanjem „Toplane“ u novoosnovanu firmu „Moravija“ oštećeni za više od 44 miliona dinara

ZAJEČAR - Boško Ničić, bivši gradonačelnik Zaječara i funkcioner URS, i Ivan Joković, bivši predsednik Skupštine Zaječara, pozvani su juče u zaječarsku policiju na informativni razgovor. Kako Kurir saznaje, Ničić i Joković su u svojstvu građana saslušani zbog zloupotreba u gradskoj Toplani i Javnom gradskom prevozu u Zaječaru počinjenih u vreme njihove vladavine.Šteta 44 miliona dinara- Kako se pretpostavlja, Grad i država su stapanjem „Toplane“ u novoosnovanu firmu „Moravija“ oštećeni za više od 44 miliona dinara, zbog čega je pre dva dana bivši direktor „Toplane“ Dragan Mančić zadržan u pritvoru - kaže izvor Kurira iz istrage.Kad je reč o gradskom prevozu, sumnja se da je firma iz Požarevca, s kojom je Grad imao ugovor o prevozu, uvećavala kilometražu i tako ostvarila nezakonitu dobit.Dopisivala kilometražu- Sve je to učinjeno uz blagoslov i saznanje Ničića i Jokovića - tvrde svedoci koji su bili angažovani na tom poslu.Ničić i Joković saslušani su po nalogu Višeg tužilaštva, nakon iskaza Veselinke Živanović (61), bivše načelnice za urbanizam Zaječara. Ona je 22. jula uhapšena zbog sumnje da je zloupotrebom položaja oštetila gradski budžet za oko 16 miliona dinara.Živanovićeva je, kako se saznaje, na saslušanju krivicu za malverzacije prebacila na Jokovića i Ničića. Ispričala je da je dopisivala kilometražu za gradski i prigradski saobraćaj i tako prikazivala netačne troškove za gorivo i prevoz, jer su joj navodno njih dvojica „naređivali da vikendom dopisuje netačne podatke, inače bi izgubila posao“.(D. I.)

Bivši gradonačelnikPOZVAN SAM KAO ŠTO SVE POZIVAJUNičić je izjavio da je saslušan u vezi s javno-privatnim partnerstvom u gradskoj toplani i organizacijom javnog prevoza u periodu dok je bio gradonačelnik.- Pozvan sam da u svojstvu građanina dam informacije, kao što sve pozivaju. Nisam mogao da pomognem u vezi s procesom ulaska u javno-privatno partnerstvo, jer u tome nisam učestvovao - rekao je Ničić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja