NIŠ: Četvorica direktora uhapšena zbog poreske utaje 1,7 miliona dinara!

U toku potraga za još jednim osumnjičenim

NIŠ: Četvorica direktora uhapšena zbog poreske utaje 1,7 miliona dinara!

Crna Hronika -
Osumnjičeni su u periodu od decembra 2013. do marta 2014., iskorišćavanjem svog položaja i uz dogovor kreirali račune sa lažnim sadržajem o prometu između tri preduzeća koja su se vodila kao dobavljači, a da nikakvog prmeta nije bilo

NIŠ - Niška policija uhapsila je četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotrebu položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave i poreske utaje od 1,7 miliona dinara.

Uhapšeni su A. G. (43) iz Tutina, francuski državljanin, suosnivač, direktor i zakonski zastupnik privrednog društva ""Lutecia stil"" DOO iz Niša, I. M. (32), iz Niša, suvlasnik tog preduzeća, M. A. (23), iz Babušnice, osnivač, direktor i zakonski zastupnik privrednog društva ""Adam oil"" DOO iz Niša i M. T. (39), iz Pirota, osnivač, direktor i zakonski zastupnik privrednog društva ""Ranč trans"" DOO iz Niša.

Za osumnjičenim M. A. (41), iz Prokuplja, osnivačem, direktorom i zakonskim zastupnikom privrednog društva ""Aleksandar pro"" DOO iz Prokuplja, za koga postoji osnov sumnje da je izvršio navedena krivična dela, u toku je intenzivna policijska potraga.

Osumnjičeni su u periodu od decembra 2013. do marta 2014., iskorišćavanjem svog položaja, po prethodno međusobnom dogovoru pribavili račune sa neistinitom sadržinom o navodnom prometu dobara između dobavljača ""Adam oil"" i ""Aleksandar pro"" i kupca ""Lutecija stil"".

Takođe, pribavili su i račune o navodnom prometu dobara između kupca ""Aleksandar pro"" i dobavljača ""Ranč trans"", iako prometa nije bilo.

Između preduzeća ""Adam oil"" i ""Aleksandar pro"" izvršen je prenos novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 11,6 miliona dinara i taj iznos su osumnjičeni međusobno delili preko svojih ličnih tekučih računa.A. G. je od januara do marta ove godine, uz pomoć ostalih osumnjičenih izbegao plaćanje poreza u ukupnom iznosu od 1,7 miliona dinara.

U saopštenju se podseća da je niška policija početkom jula ove godine uhapsila M. T. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara i protiv M. A. podnela krivičnu prijavu za to krivično delo.

Daljim operativnim radom policije u njihovom stanu pronađena je falsifikovana dokumentacija, koja je predmet krivičnog dela.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati , nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track