OBAVEŠTAJCI UPOZORAVAJU: Sprema se krvavi sukob vehabija u BiH?!
Foto: Reuters

Posvađali se i podelili

OBAVEŠTAJCI UPOZORAVAJU: Sprema se krvavi sukob vehabija u BiH?!

Crna Hronika -
Jedan deo podržava Front al Nusru, kojem pripada i neformalni lider vehabija iz Gornje Maoče Nusret Imamović, dok se drugi ogranak pobunjeničke strukture pretvorio u ISIL, vojnu formaciju koje se, zbog neverovatne surovosti i radikalizma, odrekla i Al kaida i kojoj je pristupio vođa selafija iz Hadžića Bajro Ikanović

BANJALUKA - U bezbednosnim službama BiH povećana je pripravnost zbog ozbiljnih upozorenja zapadnih obaveštajnih agencija da se pripremaju žestoki sukobi između frakcija unutar vehabijskog pokreta.

Zbog ovih sukoba Vlada Velike Britanije je još pre pola godine odlučila da u BiH pošalje dodatne snage kao pojačanje EUFOR-a.

Dve suprostavljene vehabijske struje predvode Nusret Imamović, koji se dovodi u vezu sa Al kaidom, i Bajro Ikanović, jedan od komandanata Islamske države Iraka i Levanta.

Reč je o sukobu koji je već odneo nekoliko desetina bošnjačkih života u Siriji, a odnosi se na cepanje vojske islamskih dobrovoljaca u Siriji.

Jedan deo podržava Front al Nusru, kojem pripada i neformalni lider vehabija iz Gornje Maoče Nusret Imamović, dok se drugi ogranak pobunjeničke strukture pretvorio u ISIL, vojnu formaciju koje se, zbog neverovatne surovosti i radikalizma, odrekla i Al kaida i kojoj je pristupio vođa selafija iz Hadžića Bajro Ikanović.

Imamović i Ikanović, kako se navodi, doslovno ratuju jedan protiv drugog u Siriji, gde se trenutno nalaze, a njihov uticaj je nesumnjivo ogroman na sledbenike koje su ostavili u BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track