OBRAČUN GROBARA I DELIJA: Tuklo se 100 huligana u parku na Autokomandi!

Sukob pristalica Partizana i Crvene zvezde

OBRAČUN GROBARA I DELIJA: Tuklo se 100 huligana u parku na Autokomandi!

Crna Hronika -
Niko nije ranjen: Policija privela osam osoba koje su učestvovale u tuči. M. N. (21) iz Valjeva, za koga se mislilo da je ranjen, ima samo oguljotinu na ruci

BEOGRAD - Policija je privela osam navijača Partizana i Crvene zvezde, koji su juče po podne učestvovali u obračunu u parku kod Autokomande.

Do sukoba je došlo posle utakmice Crvene zvezde i Rada na Vračaru, a pred meč Partizana i OFK Beograda na stadionu u Humskoj ulici. Suprotstavljene strane bukvalno su se sudarile na Autokomandi.Kako saznajemo, pucnjavi su prethodile dve tuče navijačkih grupa.Dve tuče- Jedna je počela u Ulici vojvode Stepe, a druga na Autokomandi. Akteri su počeli da se jure, u obračun se uključivalo sve više mladića, i na kraju ih je bilo oko stotinu! Glavno poprište bilo je u parku kod stadiona Partizana. Razulareni huligani međusobno su se udarali čime su stigli. Nisu imali istaknuta obeležja, ali je bilo jasno da su navijači Zvezde i Partizana - objašnjava izvor Kurira.

Uviđaj... Policajci skupljaju tragove
Uviđaj... Policajci skupljaju tragove

Prema njegovim rečima, obračun je trajao nekoliko minuta.- Čula se vriska, cika. Udarali su se čime su stigli, a onda je odjednom nastala bežanija kada se pojavila policija. Veliki broj njih je pobegao, a policajci su na kraju priveli osam učesnika tuče - kaže naš izvor.Naš sagovornik je demantovao da je jedan mladić ranjen iz pištolja, kako su preneli mediji odmah nakon obračuna.Prepao se od metka- Svi su javili kako je jedan mladić pogođen iz pištolja u podlakticu, ali ta informacija je potpuno netačna. Naime, tačno je da je „delija“ M. N. (21) prebačen na VMA, ali su lekari konstatovali da ima oguljotine i razderotine, a ne ranu od metka. Te povrede je zadobio od pada na beton, ali je on izjavio da je ranjen iz pištolja, koji je opalio, a koji smo našli u obližnjem kontejneru. Taj dečko se prepao, pa je mislio da je pogođen metkom, ali to se nije dogodilo. Apsolutno niko nije ranjen - objasnio je sagovornik Kurira.MUP je sinoć saopštio da u tuči u Ulici Ljutice Bogdana nijedna osoba nije povređena iz vatrenog oružja, da je jedna lakše povređena, kao i da je privedeno njih osam.

Policija u obližnjem kontejneru pronašla pištolj iz kog je pucano
Policija u obližnjem kontejneru pronašla pištolj iz kog je pucano

Pucao, pa bacio pištoljNOSIO PLAVU JAKNUU vreme obračuna na Autokomandi bilo je mnogo ljudi. Neki od njih videli su mladića koji je držao pištolj i dali njegov opis.- Visok je oko 170 centimetara i nosio je plavu jaknu - ispričao je očevidac.

HRONOLOGIJA NAVIJAČKIH SUKOBA- oktobar 2014 - Boško V. (20), član navijačke grupe Junajted fors, ranjen je u naselju Kumodraž, kad je na njega pucao nepoznati napadač- avgust 2014 - Nikola Pavlović (27), jedan od vođa Zvezdinih navijača u Nišu, ranjen je u obe noge kad je nepoznati napadač na njega ispalio više hitaca dok je sedeo u kafani- maj 2014 - jedan od vođa navijača Crvene zvezde Marko Ševo ranjen je u Kostolačkoj ulici u Beogradu. Nekoliko dana kasnije preminuo je u Urgentnom centru.- februar 2014 - u sukobu Zvezdinih i Partizanovih pristalica, do kog je došlo zbog grafita u naselju Medaković, Stefan S. je ranjen, a 11 navijača je uhapšeno- oktobar 2013 - Vladimir Živković (35), zvani Vlaja, član navijačke grupe Zabranjeni, ubijen je na Karaburmi u zakazanom obračunu sa suparničkom frakcijom navijača Partizana Alkatrazom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track