OBRUKAO IRINEJA: Stefan je crna ovca u porodici patrijarha
Foto: Kurir Štampano

Irinejev unuk problematičan

OBRUKAO IRINEJA: Stefan je crna ovca u porodici patrijarha

Crna Hronika -
Napadač je pokušao da zastraši Stefana Gavrilovića (30) zbog poslova s preprodajom automobila i zelenašenjem

ČAČAK - Čačanska policija i dalje istražuje oružani napad na Stefana Gavrilovića (30) zvanog Gavra, unuka rođenog brata poglavara Srpske pravoslavne crkve patrijarha Irineja. Sumnja se da su motiv za sačekušu neraščišćeni računi, a policija istražuje Gavrilovićeve poslove u vezi s preprodajom automobila i zelenašenjem.Podsetimo, pucnjava se dogodila u noći između subote i nedelje na putu u čačanskom selu Vidova podno Kablara, nedaleko od kuće u kojoj je patrijarh rođen.Stefan, koji je bio za volanom „audija TT“ novopazarskih registracija, izašao je iz vozila da ukloni granu koja se našla na putu i tada je uleteo u klasičnu sačekušu.

Ispaljena četiri metka- Mladićev automobil je pogođen sa četiri metka, ali je on, srećom, prošao bez povreda. U trenutku kad je napadač zapucao iz mraka, Stefan Gavrilović se sakrio iza drveta, a potom je utrčao u svoju kuću, koja je u blizini! Zasad nema indicija da je neko želeo da ga ubije jer tragovi s mesta pucnjave više ukazuju na zastrašivanje. U toku je veštačenje ispaljenih zrna, koje bi trebalo da ukaže na oružje i osobu koja je koristila to oružje. Istraga će biti temeljna jer je Stefan Gavrilović odranije poznat policiji po tučama i incidentima, a biće ispitani i njegovi poslovi u vezi s trgovinom vozila i zelenašenjem - kaže Kurirov izvor iz policije i dodaje da je napadač još u bekstvu.

U selu Vidova, gde je patrijarh rođen kao Miroslav Gavrilović i u kojem su do smrti živeli njegovi brat i sinovac, za Gavriloviće imaju samo reči hvale. Komšije kažu da su čestita i poštena porodica, iz koje su, pored patrijarha, izašli brojni danas veoma uspešni i cenjeni članovi društva. Nakon smrti oca Stefan se s majkom odselio u Čačak, gde i danas živi, ali u selo često dolazi. Vozi skupe automobile- Većina rodbine s njim slabo kontaktira. Svojim ponašanjem Stefan narušava ugled porodice Gavrilović, čiji su članovi uspešni i obrazovani ljudi koji pošteno rade na važnim i odgovornim mestima, od funkcionera u Vladi Srbije preko tetke Mirjane Đoković, koja je narodni poslanik, pa do oficira u vojsci... On je sramota za svoju familiju. Ne znam šta radi i od čega živi, ali znam da je u selo uvek dolazio u skupim kolima - rekao je dalji rođak porodice Gavrilović.Zbog sumnje da je reč o zastrašivanju, napad će verovatno biti kvalifikovan kao izazivanje opšte opasnosti, a ne pokušaj ubistva.

Odbio da da izjavuPATRIJARH BEZ KOMENTARAKurir je juče tokom dana pokušao da dobije komentar patrijarha Irineja, ali nam je iz njegovog kabineta poručeno da on ne želi da komentariše slučaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track