OČAJ U PORODICI NASTRADALOG KONOBARA: Petar je sanjao posao na splavu, to ga je i koštalo života!

Tuga do neba: Bol U familiji Obrenčevića

OČAJ U PORODICI NASTRADALOG KONOBARA: Petar je sanjao posao na splavu, to ga je i koštalo života!

Crna Hronika -
Pre mesec dana mu se ispunila želja, bio je presrećan, a sad ga više nema, kroz suze kaže sestra Petra Obrenčevića (33), konobara sa „Šejk end šejka“

BOGATIĆ - Poslednjih godina radio je kao konobar u restoranu, a njegov san je bio da radi na splavu. Kad je to napokon dočekao pre mesec dana, bio je presrećan, a sad ga više nema... Sa njim je otišao jedan deo mene, a drugi neće prestati da boli dok sam živa.Ovako ispovest za Kurir započinje Smiljana Papović, sestra konobara Petra Obrenčevića (33), koji se utopio u subotu uveče dok je radio na splavu „Šejk end šejk“. Petrovo telo izvučeno je iz reke u utorak uveče, posle čega je nestala i poslednja nada porodice da je živ. Na kapiji u selu Glušac kod Bogatića u suzama nas je dočekala sestra Smiljana.

Utopio se... Petar Obrenčević
Utopio se... Petar Obrenčević

Bio neplivač- Od te noći kad je nestao, znala sam da se utopio jer on je bio dobar čovek i ne postoji osoba koja bi mu poželela neko zlo, a s druge strane, znala sam da je neplivač. Ipak, nada umire poslednja i do danas sam se potajno nadala da će da se pojaviti na vratima i vikne kao što je znao: „Smiri se, Smiljana, ne histeriši“. Ko će sad da me zagrli i smiri kad mi je teško. Ko će da mi kaže „Polako, Smiljana“. Imam ćerku i, kad je saznala da uje nema, pitala me da li to znači da više neće imati uju i ujnu, koju mnogo voli - priča uplakana sestra.Ona objašnjava da je Petar šest godina bio u vezi sa Ivanom i da nije znala par koji se više voleo. Kako kaže, Petar je juče trebalo da dođe u selo zbog proslave.- Čuli smo se nekoliko dana pre njegovog nestanka. Dogovarali smo se da dođemo zajedno kući i da kod roditelja proslavimo seosku slavu. Rekao mi je da će se potruditi, da mnogo radi, ali da će gledati da dođe. Niko od nas dvoje nije mogao da nasluti kakva nas tragedija čeka - kaže očajna sestra, sve vreme se pitajući kako je moguće da je njen brat upao u reku, a da to niko na splavu te večeri nije primetio.Majka operisala tumorPetrova majka Verica, koja je operisala tumor, do pre dva dana nije ni znala da je Petar bio nestao.- On je bio moja duša, brinuo je o meni, nije dozvoljavao da se mučim. Kad sam posle operacije u aprilu izašla iz bolnice, zvao me je da budem sa njim i Ivanom u stanu kako bi oni brinuli o meni. Ne mogu da verujem da ga više nema - jeca ožalošćena majka.

Nesreća nema tragova nasiljaUPAO U REKU DOK JE SPUŠTAO TENDUNa osnovu rezultata obdukcije utvrđeno je da se Obrenčević utopio, a prema svim pretpostavkama, to se dogodilo dok je nameštao tendu na zadnjoj strani splava.- Na mladićevom telu nema tragova nasilja. On je spuštao tendu na zadnjem delu splava, a kako su šipke koje je drže izuzetno teške, najverovatnije je izgubio ravnotežu, zateturao se i pao u Savu. Obrenčević ne zna da pliva, pa nije uspeo da se dokopa obale - kaže naš izvor.Obrenčević je kobne večeri oko 00.30 sati počeo da spušta tendu jer se spremalo nevreme.- U tom trenutku u tom delu lokala nije bilo ljudi, a on je najverovatnije želeo da što pre navuče zaštitu zbog kiše, pa je požurio da to uradi sam. Od glasne muzike niko nije mogao da čuje da je pao, kao ni njegovo dozivanje u pomoć - kaže izvor.Na splavu „Šejk end šejk“ otkazani su noćni nastupi u naredna tri dana zbog tragične smrti njihovog radnika.(M. I.)

Hronologija- Petar Obrenčević došao je na posao 23. avgusta u 21 sat- Konobarisao do 00.30 sati, kad mu se izgubio svaki trag- Petrove kolege su oko 1.00 sat primetili da ga nema i počeli su potragu- Petrov nestanak prijavljen je policiji 24. avgusta- Nakon tri dana potrage rečna policija izvukla je Petrovo telo kod Kule Nebojše

Sestra imala gušenjePREDOSETILA DA NEŠTO NIJE U REDUSmiljana navodi da je pre nekoliko godina Petar imao udes i da je u trenutku kada se to desilo osetila gušenje.- Isti osećaj sam imala i u noći kada se izgubio. Kao da me je neko gušio. Ne mogu da se pomirim sa tim da je njemu u nekom trenutku bilo loše, da se borio za vazduh, davio se, a ja nisam bila tu da mu pomognem - kaže nesrećna sestra.

Petrova devojka IvanaTREBALO JE DA SE VENČAMOIvana Berić, Petrova devojka, kaže da se do poslednjeg trenutka nadala da će joj se Petar vratiti živ i zdrav.- Dobila sam informaciju da se on udavio i sada mu spremam sahranu, a trebalo je da se venčamo. Meni više ništa nije bitno jer njega nema, i nemam snage da sklapam kockice kako se to desilo - rekla nam je Ivana drhtavim glasom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track