OČAJNA SREĆKOVA (8) MAJKA: Šta će mi život kad sam ostala bez sina!

Rajka Petrović, majka nastradalog Srećka

OČAJNA SREĆKOVA (8) MAJKA: Šta će mi život kad sam ostala bez sina!

Crna Hronika -
Tragedija za tragedijom: Pokušala sam da izvučem dete, ali je plamen bio visok dva metra, ispričala Rajka Petrović, koja je pre 40 dana sahranila i supruga Petka

PEĆINCI - Nisam mogla da spasem sina! Joj, bože, kako ću da preživim ovu bol! Šta će mi život kad mog Srećka više nema.Bolni jauci neutešne Rajke Petrović (47), majke osmogodišnjeg Srećka koji je u utorak uveče nastradao u požaru u njihovoj porodičnoj kući, odzvanjali su juče Donjim Tovarnikom kod Pećinaca. Pretpostavlja se da je uzrok požara kratak spoj koji je izazvao eksploziju televizora.Na lekovima za smirenjeNesrećna žena je na lekovima za smirenje, a utehu joj pruža desetogodišnja ćerka.- Ona i ja bile smo u kuhinji, čekala sam da počne dnevnik. Srećko je bio na krevetu u drugoj prostoriji. Odjednom se začula jaka eksplozija i buknuo je požar. Dim se brzo širio po kući. Zgrabila sam ćerku za ruku i izvela je iz kuće - priča potresena majka.Čim je izašla iz kuće, Rajka je počela da viče: „Upomoć! Izgore mi dete!“- Pokušala sam da se vratim u kuću, da izvučem Srećka. Plamen je bio visok dva metra i nisam mogla da uđem. Nekoliko puta sam se onesvestila. Ne znam ko mi je pritrčao i pomogao mi, ništa ne znam. Uzela sam i crevo da gasim vatru, ali vode nije bilo. Pitala sam vatrogasce da li su mi našli dete. Sin mi je izgoreo, joj, muko moja - plačući priča majka Rajka.

Zgarište... Ovo je nekad bila kuća Petrovića
Zgarište... Ovo je nekad bila kuća Petrovića

Komšije prve pritrčaleCeo komšiluk pokušao je da ugasi vatrenu stihiju i spase malog Srećka.- Srećko nije znao da govori, ali je mogao da se kreće. Možda je i pokušao da izađe iz kuće, ali od dima ništa nije video. I komšije su gasile vatru, ali nije vredelo. Kuća je cela izgorela - priča neutešna majka.Da tragedija bude veća, Rajkin muž Petko Babić umro je pre 40 dana.- Petko je bio bolestan i lečio se u Sarajevu. Ni od tog šoka i tuge se nisam oporavila, a zadesi me još veća tragedija - kroz suze je ispričala nesrećna žena.

HronologijaDECA NASTRADALA U POŽARU- septembar 2014 - Milenko Stanković (9) i njegove sestre Anđelka (5) i Sanja (3) izgoreli su u požaru koji je izbio u baraci na Novom Beogradu. Majka stradale dece Živana Stanković (27) iz vatrene stihije spasla je bebu, a narednog dana je privedena.- decembar 2013 - Nenad (4), Dimitrije (3) i Maja (2) nastradali su u požaru u kući u Velikoj Krsni kod Mladenovca, u kojoj su živeli s majkom Mirelom Mikulčić (29). Ugljenisana tela mališana nađena su tek pošto je požar ugašen.

Ujak Dejan PetrovićĆERKA NIJE MOGLA DA PREBOLI OCARajkin brat Dejan Petrović kaže da će sestru i njenu ćerku odvesti da žive kod njega u Subotište. Devojčica je veoma teško podnela očevu smrt. Samo je plakala i ponavljala: „Hoću moga taju.“ Velika tragedija. Počeli su da zidaju drugu kuću, a eto šta ih sve zadesi - priča Dejan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track