OČAJNI OTAC: Matija svako veče govori o nesreći u Makedoniji!
Foto: Kurir Štampano

Dragan Marinković bdi nad sinom i ženom

OČAJNI OTAC: Matija svako veče govori o nesreći u Makedoniji!

Crna Hronika -
Moj sin ima pet godina, ali zna da se dogodilo nešto loše, kaže Marinković

SKOPLJE - Još sam u Skoplju, pored sina Matije i supruge Marije. Matija se oporavlja, a čini mi se da je i Mariji bolje. Svesna je, komunicira, ali još ne zna šta se dogodilo. Ne zna da su naš osmomesečni sin Andrija i moj brat Nikola nastradali. Najbitnije je da njoj bude bolje, da se potpuno oporavi, tad ću joj sve reći...

Ovo je juče za Kurir rekao Dragan Marinković (34), koji je 28. jula u teškoj nesreći kod Demir Kapije, na putu između Đevđelije i Velesa u Makedoniji izgubio sina Andriju i brata Nikolu (24).Kobno preticanjeNjih dvojica su poginuli kada je, kako se sumnja, Rajko Radojković (21) iz Niša, koji je upravljao „ford fijestom“, prilikom preticanja preko pune linije prešao u levu traku i udario u „škodu fabiju“ u kojoj su bili Marinkovići. Andrija je umro na putu do bolnice, Nikola je podlegao povredama tri dana kasnije, a Dragan je u sudaru lakše povređen i od tada danonoćno bdi nad sinom Matijom (5) i suprugom Marijom (30) u skopskoj bolnici.- Matija je još mali, ali zna da se nešto loše dogodilo. Uveče zna da pomene sudar. Kaže mi: „Tata, trebalo je ovo, trebalo je ono...“ Svima nam je mnogo teško - kaže potreseni Dragan.Otac nastradale bebe poziva sve očevice saobraćajne nesreće da mu se jave kako bi se razjasnile sve okolnosti u vezi sa sudarom.- Zasad nam se niko nije javio! Ovom prilikom zamolio bih vlasnika sivog BMW novosadskih registracija da kontaktira s nama. Oni su prevezli Andriju u Hitnu pomoć. Neophodni su nam svedoci kako bi se u sudskom postupku utvrdilo ko je izazvao sudar - kaže Marinković.Bebu nisu ni pogledaliDragan je dodao da je ekipa Hitne pomoći došla na lice mesta sat posle nesreće.- Mog osmomesečnog sina lekari nisu ni pregledali, mislili su da je lakše povređen! Po nalogu policije, sivi BMW je bebu trebalo da preveze u bolnicu, ali na samo nekoliko minuta od bolnice lekari su signalizirali vozaču da stane i preuzeli su dete - kaže revoltirani otac.(Z. N.)

ApelOČEVICI, JAVITE SEPorodica Marinković apelovala je da im se jave očevici saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli beba i njen stric. Svedoci se mogu javiti direktno Draganu Marinkoviću na broj telefona: 00389/72-651-375 ili njegovom brat Aleksandru na broj: 065/933-1-339.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track