OČAJNI SIN IZ SELA ŠOPIĆ: Dva miliona policajcu koji pronađe ubicu mog oca
Foto: Fonet/Ilustracija

Oca mu ubio kamion na Ibarskoj

OČAJNI SIN IZ SELA ŠOPIĆ: Dva miliona policajcu koji pronađe ubicu mog oca

Crna Hronika -
Od očeve pogibije sve krenulo naopako. Neposredno po nesreći dobio je posao u preduzeću gde je njegov otac radio gotovo 40 godina, ali su samo posle tri meseca ustanovili da tamo je tehnološki višak. Prošlog maja reka je poplavila njegovu nedovršenu kuću, a u junu tornado je s nje oduvao i krov. Njegov rođeni brat je umro čertiri meseca kasnije, i to samo dva dana pošto je dobio sina

LAZAREVAC - Šesnaest meseci pošto je nepoznati vozač kamiona usmrtio njegovog oca na Ibarskoj magistrali, Radomir Kostić (28) iz sela Šopić, nadomak Lazarevca, odlučio se na jedan očajnički, ali posve neobičan potez - da ponudi novčanu nagradu od dva miliona dinara policijskom inspektoru koji pronađe ubicu!

Bedni novac mi ne treba, nagradiću inspektora koji ga pronađe

- Gospodine Stefanoviću, prema proceni osiguranja, život moga oca vredi skoro dva miliona, ali meni taj bedni novac ne treba, pa sam zbog toga odlučio da tim parama nagradim inspektora koji bude pronašao ubicu. Spreman sam da platim i prekovremeni rad samo da saznam ko mi je ubio oca - obraćajući se javno ministru srpske policije Radomir Kostić je izneo svoj primaljiv predlog.

Radomiru Kostiću nije jasno kako je moguće da policija ni posle 16 meseci nije još pronašla vozača koji je ubio njegovog oca i pored svedoka koji je do detalja opisao izgled kamiona-ubice. On se nada da će nagrada koju je ponudio biti dovoljno inspirativna i da će vozač kamiona proći kao Marko Milićev, koji je 25. jula posle sveobuhvatne policijske akcije uhapšen zbog sumnje da je na Brankovom mostu usmrtio Luku Jovanovića (21).

Predrag Kostić (62), Radomirov otac, poginuo je 11. jula prošle godine na Ibarskoj magistrali kada je na njega u blizini porodične kuće naleteo kamion. Vozač ubica je pobegao s lica mesta ne smanjujući brzinu. Istog dana u Ljigu je zaustavljen jedan sumnjivi kamion, ali je posle provere utvrđeno da to nije vozilo koje je u Šopiću usmrtilo nesrećnog čoveka.

Od tada istraga tapka u mestu, a pošto počinilac nije identifikovan, Kostićima je iz garantnog fonda osiguranja uplaćeno obeštećenje od 1.950.000 dinara. Radomir i njegov pokojni brat Slavko dobili su po 600.000, dok je njihova majka „obeštećena“ sa celih 750.000 dinara.

- Osećam se jadno otkako nam je osiguranje uplatilo novac. Boli me činjenica da život mog oca u ovoj državi ne vredi ni cela dva miliona.

Rešio sam da taj novac ponudim policiji s nadom da će ih ova nagrada dodatno motivisati - u besu kaže Radomir.Na osnovu uviđaja i izjave jednog svedoka nedvosmisleno je utvrđeno da je za pogibiju Predraga Kostića jedini krivac NN vozač kamiona koji ga je udario dok se peške kretao van kolovozne trake, propisanom stranom puta.

Na obdukciji je utvrđeno da Radomir nije bio pod dejstvom alkohola niti narkotika, pa su se zbog svega toga stekli uslovi da njegova porodica bude obeštećena iz, takozvanog garantnog fonda. Njega su formirale najveće osiguravajuće kuće u Srbiji, zbog slučajeva u kojima počinilac saobraćajnog prekršaja ostane nepoznat.

Sve mu ide naopako, mora da sazna ime ubice

On kaže da mu je od očeve pogibije sve krenulo naopako. Neposredno po nesreći dobio je posao u preduzeću gde je njegov otac radio gotovo 40 godina, ali su samo posle tri meseca ustanovili da tamo je tehnološki višak. Prošlog maja reka je poplavila njegovu nedovršenu kuću, a u junu tornado je s nje oduvao i krov. Njegov rođeni brat je umro čertiri meseca kasnije, i to samo dva dana pošto je dobio sina.

- Brata sam sahranio na veresiju, jer sam se istoršio zbog rođenja sina, pa nisam imao para da kupim sanduk i krstaču. Ubeđen sam da će nesreće prestati čim saznam ime ubice. Ja sam svoje rekao, ponuda je na stolu, sad je na policiju red - tužno zaključuje Radomir.

(Alo.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track