OD PONEDELJKA NE PIJU NI VODU: Štrajk glađu pritvorenika na severu Kosova
Foto: Kurir

Nezadovoljni

OD PONEDELJKA NE PIJU NI VODU: Štrajk glađu pritvorenika na severu Kosova

Crna Hronika -
Kompirović i Sovrlić koji su od maja u pritvorskom centru u Kosovskoj Mitrovici, pismom su obavestili sudiju Euleksa Vidara Stenslanda štrajkuju glađu zbog pritisaka i neprimerenog ponašanja tužioca Euleksa Paskala Personsa

KOSOVSKA MITROVICA - Pritvorenici u Kosovskoj Mitrovici Milan Kompirović i Slobodan Sovrlić već pet dana štrajkuju glađu, a od ponedeljka ne piju vodu, javila je danas TV Most iz Zvečana. Oni su naveli da će za eventualno pogoršanje zdravstvenog stanja biti odgovoran nadležni tužilac, prenela je ta televizija.

Kompirović i Sovrlić koji su od maja u pritvorskom centru u Kosovskoj Mitrovici, pismom su obavestili sudiju Euleksa Vidara Stenslanda štrajkuju glađu zbog "pritisaka i neprimerenog ponašanja tužioca Euleksa Paskala Personsa".

Milan Kompirović, osumnjičen za omogućavanje bekstva uhapšenih osoba, u pismu sudiji naveo je da tužilac želi da on svedoči i optuži pojedine ljude koje čak i ne zna, naglašavajući da, uprkos svemu, neće ispuniti tužiočevu želju i lažno svedočiti.

Slobodan Sovrlić koji se tereti za nekoliko krivičnih dela, u zahtevu upućenom sudiji Euleksa traži da se utvrdi pravo činjenično stanje. On je dodao da je uvek spreman na saradnju s vlastima i naglasio da mu je tužilac Paskal Persons, tokom saslušanja, pretio visokom kaznom ako ne okrivi neke ljude, koje, kako kaže, i ne zna. I Kompirović i Sovrlić u svojim pismenim zahtevima naveli su da ih je, tokom saslušanja, tužilac Euleksa nazivao kriminalcima, što oni tvrde da nisu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track