ODBAČENA ŽALBA: Potvrđene presude protiv šestorice Srba
Foto: Wikipedia

Za martovske nerede

ODBAČENA ŽALBA: Potvrđene presude protiv šestorice Srba

Crna Hronika -
Probacioni period za mog klijenta već istekao, tadako da je on već potpuno slobodan. Ipak, ostaje žal što zbog ovakvog razvoja u predmetu nije razmatrana žalba koju sam u ime svog branjenika uložio Apelacionom sudu u Prištini, rekao advokat Dejan A. Vasić

KOSOVSKA MITROVICA - Apelacioni sud u Prištini odbacio je kao zakasnelu žalbu tužiteljke Euleksa Nite Amin i potvrdio prvostepenu presudu protiv šestorice Srba iz Kosovske Mitrovice zbog učešća u martovskom nasilju 2008. u Kosovskoj Mitrovici, rekao je advokat Dejan A. Vasić.

Marijanu Ilinčiću je potvrđena zatvorska kazne od jedne godine i deset meseci, a Draganu Milojeviću godinu i tri meseca zatvora. Zoranu Čaviću je potvrđena uslovna kazna zatvora od devet meseci zatvora za period od godinu dana. Ovim su pravosnažno oslobođeni Miodrag Ralić, Avni Krasnići i Nebojša Jović.

"S obzirom da je probacioni period za mog klijenta već istekao, on je već potpuno slobodan. Ipak, ostaje žal što zbog ovakvog razvoja u predmetu nije razmatrana žalba koju sam u ime svog branjenika uložio Apelacionom sudu u Prištini", rekao advokat Dejan A. Vasić.

Marta prošle godine međunarodno sudsko veće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, kojim je predsedavala sudija Euleksa Katja Dominik, izreklo je zatvorske kazne trojici, od šestorice Srba, zbog učešća u martovskom nasilju 2008. godine u Mitrovici.

Slučaj je povezan sa martovskim neredima u Kosovskoj Mitrovici iz 2008. godine. Tada je došlo do zatvaranja suda nakon što su se sukobile jedinice međunarodnih snaga i Srba. Tokom incidenata koji su usledili poginuo je jedan ukrajinski policajac, povređena su 64 policajca UNMIK-a, 24 pripadnika Kfora i oko stotinu srpskih demonstranata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track