ODBRANA OD POPLAVA: Velika Britanija donirali Vojsci Srbije 86 prenosnih pumpi!
Foto: Vojska Srbije

Ambasador Kif uručio donaciju

ODBRANA OD POPLAVA: Velika Britanija donirali Vojsci Srbije 86 prenosnih pumpi!

Crna Hronika -
I pored majskih poplava imali smo junske poplave i sada u Kladovu imamo takođe katastrofalnu situaciju. Svaka od ovih stvari nam je jako potrebna kako bismo u ovim promenjenim okolnostima i klimatskim promenama mogli da se suočimo sa problemima koji nas čekaju, rekao je ministar Gašić posle prijema donacije

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić danas je na Beogradskom sajmu, uoči održavanja međunarodnog sajma prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu – 112 EHRO, primio donaciju Ujedinjenog Kraljevstva Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, koju je predao ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu Denis Kif.

Reč je o donaciji u vrednosti od oko 150.000 evra, namenjenoj za popunu kapaciteta za odbranu od poplava, koja se sastoji od 86 prenosnih pumpi marke „nautilus“.

Britanski ambasador je tom prilikom rekao kako je, nakon katastrofa koje su pogodile Srbiju i region u maju, Britanija izrazila iskrenu solidarnost i obavezala se da će tokom dužeg perioda pružati podršku Srbiji, kako bi lakše prebrodila tu krizu.

- Posle opreme koju smo obezbedili za Centar za vanredne situacije MUP-a, tehničke pomoći koja je iz Velike Britanije dostavljena Crvenom krstu, aktivnog učešća na donatorskoj konferenciji u Briselu, drago mi je što možemo da podržimo i Vojsku Srbije, sa kojom tradicionalno imamo vrlo dobru saradnju. Iskreno se nadam da više neće biti potrebe za intervencijama onog obima koji smo videli u maju, ali ove pumpe će svakako pomoći da odgovor Srbije na eventualne krize bude još efikasniji - rekao je ambasador Kif.

Zahvalivši za donaciju, ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je kako je ona još jedan primer tradicionalno dobrih prijateljski odnosa između Ujedinjenog Kraljevstva i Republike Srbije.

- I pored majskih poplava imali smo junske poplave i sada u Kladovu imamo takođe katastrofalnu situaciju. Svaka od ovih stvari nam je jako potrebna kako bismo u ovim promenjenim okolnostima i klimatskim promenama mogli da se suočimo sa problemima koji nas čekaju – rekao je ministar Gašić.

On je dodao da će pumpe biti podeljene jedinicama Vojske Srbije i korišćene za njene potrebe, a ako bude trebalo i za pomoć stanovništvu. Ovogodišnji, 39. međunarodni sajam - EXPO - održava se od 23. do 26. septembra u hali 2 Beogradskog sajma.

Na njemu će biti predstavljeno više od 150 brendova 73 direktna izlagača iz dvadesetak zemalja. Slogan ovogodišnje sajamske manifestacije jeste „Prevencija na prvom mestu“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track