OPLJAČKALE STARICU: Srpske Telma i Luiz imaju 13 i 14 godina
Foto: Shutter

Dve devojčice već prestupnice

OPLJAČKALE STARICU: Srpske Telma i Luiz imaju 13 i 14 godina

Crna Hronika -
Maloletnice kroz prozor upale u kuću T. P. (88) iz Bele Crkve, koju su tipovale, pretukle je i zatim joj odnele oko 18.000 dinara, dve zlatne minđuše i lančić

BELA CRKVA - Pljačka u kojoj su glavni akteri dve devojčice od 13 i 14 godina dogodila se u Beloj Crkvi. Dve maloletne razbojnice, poput Telme i Luiz iz čuvenog holivudskog filma, nasrnule su na staricu T. P. (88), a potom joj odnele oko 18.000 dinara, dve zlatne minđuše i lančić. Starica je tom prilikom lakše povređena, a policija je ubrzo ušla u trag lopovima.Šamarale staricu- T. P. živi sama, a 23. septembra u kući je ostavila otvoren prozor koji gleda na ulicu. Devojčice su očigledno vrebale priliku da neometano uđu, pa su se tako oko 21.35 ušunjale kroz otvoren prozor. Tada su naišle na staricu - kaže izvor Kurira iz istrage.Devojčice su tražile da im žrtva preda novac i sve vrednosti.- Nekoliko puta su udarile baku, koja nije mogla da se brani. Ispreturale su joj sve po kući i našle oko 18.000 dinara i nakit. Čim su se domogle plena, devojčice su pobegle - kaže naš sagovornik.T. P. je odmah pozvala policiju, a lekari su joj konstatovali lakše povrede.- Upućena je u Opštu bolnicu u Vršcu na detaljne preglede, ali je odbila lekarsku pomoć - kaže izvor Kurira.Policija je odmah krenula u potragu za nasilnicama, koje su identifikovane svega nekoliko sati posle pljačke.- Policajci su kod maloletnica našli ukradeni nakit, kao i 12.000 dinara, i to su im oduzeli u prisustvu roditelja. Utvrđuju se sve okolnosti u vezi s ovim razbojništvom, a proverava se da li devojčice eventualno stoje iza još nekih pljački ili krađa. Nakon toga biće doneta odluka o tome da li će protiv njih biti podneta krivična prijava, mada dete od 13 godina ne može da bude krivično odgovorno - kaže naš sagovornik.Policajci iznenađeniPolicajci su bili u šoku kad su saznali da devojčice stoje iza napada na nemoćnu staricu.- Ne pamtimo da se ranije dešavalo da iza ovakvog krivičnog dela stoje dete i mlađa maloletnica. Zbog toga je ovaj slučaj i specifičan - kaže izvor Kurira.

Psiholog Zoran Musterović DECA SVE AGRESIVNIJAPsiholog Zoran Musterović kaže da deca ispoljavaju sve veću agresivnost i destruktivnost, što je zabrinjavajuće.- Mladima su lako dostupni alkohol i droga, a ono što im nedostaje jeste uticaj porodice. Oni uglavnom pljačkaju starije ljude, a dete nikad tako nešto ne radi samo, već zajedno s drugom ili u grupi - kaže Musterović za Kurir.On objašnjava da se devojčice sve češće ponašaju kao dečaci i da i one ispoljavaju agresivnost.- Uglavnom je reč o deci iz nisko stojeće ekonomske i socijalne porodice koja su prepuštena sama sebi, jer su roditelji po ceo dan na poslu - smatra on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track