OTAC: Ajkula nije kriminalac, već intelektualac!
Foto: Kurir Štampano

ISTRAGA O IZNUDI: Zoranu Ajkoviću određen pritvor

OTAC: Ajkula nije kriminalac, već intelektualac!

Crna Hronika -
Nije istina da imamo silne kafane po Nišu. Pa i da ih imamo, zar bih ja ručao u ćevabdžinici, upitao Zoranov otac Veselin Ajković

NIŠ - Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je Zoranu Ajkoviću Ajkuli (43) pritvor nakon što je Ajkula prekjuče izručen iz Crne Gore po međunarodnoj poternici za saučesništvo u iznudi. Ajković je na saslušanje doveden „maricom“ u pratnji još tri policijska vozila. Pred ulazom u niški sud, osim branioca Milana Petrovića, sačekali su ga i otac Veselin i majka Jasmina.Neka ga osude ako je kriv- Velika je nepravda naneta mojoj porodici. Zorana sam vaspitavao da bude dobar đak i on je bio „vukovac“. Nikakvih problema s njim nema za poslednjih dvadeset godina, otkako je došao iz Švajcarske. Moj sin je intelektualac, a ne kriminalac - kazao je Zoranov otac.Komentarišući krivičnu prijavu za iznudu, zbog koje je Zoran Ajković uhapšen, Veselin je rekao da je ona neosnovana.- Nikakvog uterivanja dugova tu nije bilo, to ne bih dozvolio, a ni on nije takav čovek. Pa, svi znaju da on nikoga nije u životu ošamario, a kamoli nešto više! Samo tražim da sudstvo bude realno kad bude odlučivalo i ništa više od toga. Moj sin je čist kao suza. Ako budu utvrdili da je kriv, neka ga osude, ali ako nije, neka nas već jednom ostave na miru - rekao je Veselin.Komentarišući navode da je Zoran vlasnik najboljih niških kafana, koje je kupovao novcem od prodaje narkotika, Veselin Ajković je rekao da u tome nema istine.- Kakve kafane, nemamo mi nikakve kafane. Pa da ih imamo, zar bih ja jeo u ćevabdžinici - rekao je Veselin.Žaliće se na pritvorAjkovićev branilac Milan Petrović kaže da je Zoranu određen pritvor zbog neodazivanja pozivu za saslušanje za iznudu.- Sudija za prethodni postupak ga je pitao da li se krio i da li ima nameru da se ubuduće odaziva na pozive suda. Zoran je kazao da se nije krio i da je uredno dostavljao lekarske nalaze kojima je opravdavao svoj nedolazak u sud. Iz tog razloga smatramo da je rešenje o pritvoru neosnovano pa ćemo se žaliti - saopštio je Petrović.Ajković će u pritvoru imati isti tretman kao i ostali pritvorenici i neće biti pod posebnim režimom jer se ne sumnjiči za teško krivično delo. Nalazi su jednoj od pritvorskih jedinica bez specijalnih mera obezbeđenja, a u ćeliji će imati jednog cimera.

Advokat: Ajković ima lekarsko opravdanje za svaki nedolazak u sud
Advokat: Ajković ima lekarsko opravdanje za svaki nedolazak u sud

Krivična prijavaPARAMA OD DROGE KUPIO KAFANENiška policija je prošlog meseca podnela protiv Ajkule krivičnu prijavu zbog pranja novca i falsifikovanja isprave. Ajković se sumnjiči da je za 22,2 miliona dinara, stečenih utajom poreza, kupio ugostiteljsko preduzeće „Nisa“ i na taj način postao vlasnik desetak najboljih niških kafana. Mada je Ajković više puta u javnosti prozivan kao nekrunisani kralj niškog narko-kartela, protiv njega nikad nije podneta nijedna prijava za ovo delo.

Maltretirao radnikePARCELA NA IME NEPOSTOJEĆEG DUGAŽrtva niških reketaša, na čijem čelu su navodno bili osumnjičeni Mirko i Zoran Ajković, bila je porodica koja je radila u Mirkovoj firmi „Maksum“. Ta firma, koja se bavila proizvodnjom tekstilne robe, propala je, a Mirko je radnike optužio za poslovni krah i zahtevao da mu nadoknade štetu od 10.000 evra. Nakon neprestanog maltretiranja, porodica je odlučila da Ajkoviću, na ime nepostojećeg duga od 10.000 evra, preda parcelu od 30 ari vrednu 11 miliona dinara.

ČINJENICEOsumnjičeni za iznudu- Zoran Ajković- Mirko Ajković, Zoranov brat- Vasa I. (44) zvani Kastelo- Goran I. (42) zvani Konan- Marko Z. (35) zvani Krempi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track