OTAC IVANE PODRAŠČIĆ: Sud neka sudi ubici, a ja ću biti dželat!

Ne prašta

OTAC IVANE PODRAŠČIĆ: Sud neka sudi ubici, a ja ću biti dželat!

Crna Hronika -
Verujem u državu i sud, ali ne zanima me koliku kaznu će dobiti Darko Kostić, poručio Drago Podraščić, otac tragično nastradale Ivane (14)

BEOGRAD - Neću umreti dok se ubici mog deteta ne presudi zbog onoga što je uradio. Verujem u državu i sud, ali me ne zanima koliku će kaznu on dobiti, jer sud će da mu sudi, a ja ću mu biti dželat.Ovo je juče kroz suze rekao Drago Podraščić, otac Ivane Podraščić (14) iz Batajnice, koju je 31. jula brutalno ubio i silovao Darko Kostić (39). Iako je Ivanino telo nađeno zakopano u napuštenoj kući na Petlovom brdu još 2. oktobra, njeni roditelji nisu želeli da prihvate bolnu istinu.- Do poslednjeg trenutka smo verovali da je Ivana živa i da će nam se vratiti. Nismo hteli da verujemo da je nađeno njeno telo, jer su u početku to bila samo nagađanja. Gajili smo nadu sve dok od policije nismo dobili zvanične rezultate DNK analize. Rezultati su stigli i sada spremamo sahranu - vidno potresen priča Drago.

Višestruki silovatelj... Darko Kostić
Višestruki silovatelj... Darko Kostić

Želim da grob bude blizuOn kaže da je naručio sanduk i krst za ćerku, ali da ne zna gde će je sahraniti, jer su mu na groblju u Batajnici rekli da nema mesta.- Ivana je rođena u Batajnici, tu je odrasla i voleo bih da tu počiva. Neću da je sahranim na nekom drugom groblju, jer želim da nam bude blizu. Nadam se da će mi nadležni dozvoliti da je sahranim u Batajnici, a ako od toga ništa ne bude, biću primoran da je sahranim u Bosni, odakle sam ja rodom, ili u dvorištu - očajan je Drago.

Zverski ubijena... Ivana Podraščić
Zverski ubijena... Ivana Podraščić

Bila je tvrdoglavaNeutešni otac kaže da mu je Ivana bila mezimica.- Bila je tvrdoglava i ponosna, a takav sam i ja. Kad ona nešto zacrta da uradi, to je moralo da se uradi, ali ako bi otišla od kuće, uvek bi mi se javila. Teško živimo, a Ivana je odlazila da bi sredila svoj život. Nije uspela... - kroz suze je ispričao Drago Podraščić.

Centar za socijalni radZAKASNELA POMOĆDrago Podraščić kaže da je njegova porodica pomoć od Centra za socijalni rad dobila tek posle tragedije koja ih je zadesila.- Dobili smo jednokratnu pomoć od 40.000 dinara. Ranije nismo mogli da ostvarimo pravo na tu pomoć, jer su nam tražili brdo papira. Budući da smo nekad živeli u Bosni, nisam imao novca da putujem tamo i donesem dokumenta - kaže Drago.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track