OTAC PRETUČENOG NEMCA: Ne mrzim Srbiju, nisam ljut na napadača!

Sin mu se oporavlja

OTAC PRETUČENOG NEMCA: Ne mrzim Srbiju, nisam ljut na napadača!

Crna Hronika -
Nažalost ono što se desilo našem sinu nije problem samo ovog društva, već je to globalni problem. To se može svuda dogoditi, ja sam zahvalan što se ipak sve na kraju dobro završilo, a moglo je biti i gore", rekao je otac povređenog mladića

BEOGRAD - Otac Nemca pretučenog u Beogradu rekao je da nije ljut ni na koga, čak ni na napadača na njegovog sina.

"Mi ne osećamo mržnju, ni prema ovoj zemlji, narodu, čak ni prema napadaču. To se moglo svuda dogoditi, a zahvalni smo što se ipak na kraju sve dobro završilo", rekao je Honigov otac novinarima.

"Prvi put sam u vašoj zemlji, ljudi su srdačni i ljubazni prema nama.

Nažalost ono što se desilo našem sinu nije problem samo ovog društva, već je to globalni problem. To se može svuda dogoditi, ja sam zahvalan što se ipak sve na kraju dobro završilo, a moglo je biti i gore", rekao je otac povređenog mladića.

Nemački državljanin D.H. (27), koji je tokom vikenda povređen u incidentu koji se desio u Brankovoj ulici tokom večeri biće transportovan u Nemačku gde će nastaviti dalje lečenje.

Po mladića u Urgentni centar došli su roditelji i nemački ambasador Hajnc Vilhelm i on će privatnim avionom biti transportovan tokom večeri.

Otac povređenog mladića zahvaljujući lekarima za sve što su učinili za njihovog sina, rekao je da je njegov sin bio u "najboljim rukama". On je dodao da je njihov sin u Srbiji dobio najbolji tretman koji se može zamisliti, da lečenje protiče dobro i da su zbog toga veoma srećni.

Kada će avion kojim se transportuje mladić tačno poleteti sa Beogradskog aerodroma niko nije mogao da precizira, a pomoćnik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović rekao je novinarima da se radi o specijalnom transportu, letu koji nije planiran i da se zbog potrebnih dozvola ne zna tačno vreme leta i da će se transport najverovatnije desiti tokom večeri.

Jovanović je rekao da je pacijent sada u stabilnom stanju, oseća se mnogo bolje nego posle operacije i da se nada da će uz dobar tretman nemačkih lekara veoma brzo doći do oporavka.

Nemački ambasador Hajnc Vilhelm zahvalio je lekarima Urgentnog centra koji su operisali mladića i upravi Urgentnog centra za sve što je učinjeno za pacijenta.

"Naročito smo srećni što je operacija dobro protekla", rekao je Vilhelm.

Nemački državljanin D.H. (27) napadnut je i povređen u noći između petka i subote u Beogradskoj ulici i tom prilikom je zadobio povrede glave.

Operisan je u Urgentnom centru, a policija je ubrzo privela napadača i još dvojicu mladića koji su bili sa njim.

D.H. je u Beograd stigao na dvodnevni skup koji LGBT populacija organizovala o ljudskim pravima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track