OTAC UBIJENOG SARIĆA: Kakav crni veseljak, taj taksista je običan ubica
Foto: Aleksandar Jovanović

Vlada Sarić ogorčen

OTAC UBIJENOG SARIĆA: Kakav crni veseljak, taj taksista je običan ubica

Crna Hronika -
Mislim da je devojka dovela taksistu da se on obračuna sa mojim sinom Željkom, kaže za Kurir otac Vlada

BEOGRAD - Vidim da taksista Dragan Stepanović peva po svadbama, ali on nije nikakav veseljak, već ubica. Mislim da je kobne noći došao do kafića s nekom čudnom namerom, zašto bi, inače, jedan običan taksista nosio pištolj u kolima.Ovo je juče za Kurir rekao Vlada, otac Željka Sarića (37), kog je u noći između subote i nedelje u centru Beograda hicem iz pištolja ubio taksista Dragan Stepanović Stepara (57).Nije bila samoodbranaVlada kaže da ne veruje u verziju priče da je taksista pucao u njegovog sina u samoodbrani i zbog računa od 800 dinara, koji je napravila Željkova poznanica.- Načuo sam neku priču da je ta devojka, koju je Željko video pet puta u životu, dugovala mom sinu 250 evra. Te pare joj je Željko ranije pozajmio da plati stan. Mislim da je ona namerno dovela taksistu do kafića da bi on rekao mom sinu da mu ona neće vratiti pare - priča Vlada. I Željkovi prijatelji kažu da su sigurni da svađa između taksiste i Željka nije izbila zbog 800 dinara.

Neutešna... Supruga Ivana
Neutešna... Supruga Ivana

- Željko me je zamolio da pozovem taksi toj devojci i rekao da će on platiti vožnju. Međutim, ona nije došla taksijem koji smo joj pozvali, već s tim Stepanovićem. Ušla je u kafić i rekla Željku da izađe da plati. On je izašao i video sam da se raspravlja s taksistom. Prišao sam i rekao sam taksisti da ide, ali on nije hteo. Tad je Željko u besu polomio taksi-tablu i njome me pogodio u glavu - ispričao je Sarićev kum.On tvrdi da nisu tukli taksistu i da je čuo dva pucnja dok je bio u kafiću.- Izašao sam i video Željka kako pada. Taksista je stajao i vikao: „Morao sam, morao sam!“ Kad je došla policija, normalno je pričao i stajao, tako da nije tačno da smo mu polomili rebra i da smo ga unakazili od batina - kaže kum.Prijatelji dodaju da im je čudno što je taksista imao pištolj.- Mogao je da puca Željku u nogu, a on mu je s metar i po ispalio metak u grudi! Koji to taksista i zašto nosi sa sobom „magnum“ - rekli su Željkovi prijatelji i dodali da je devojka zbog koje je izbio incident otputovala u Niš i da Željkovim roditeljima, ženi i prijateljima nije izjavila saučešće.Bio je najbolji otacŽeljkova supruga Ivana kaže da su njih dvoje u subotu u 21 sat došli iz Grčke s letovanja.- Željko je bio najbolji otac na svetu, požrtvovan i pažljiv. On je svakog dana po tri-četiri sata provodio sa ćerkom u parkiću. Radio je nekoliko poslova, bio je sportista, a ne siledžija. Bio je reprezentativac u ragbiju i vlasnik moto-kluba, pravio je i nameštaj od drveta. Imao je zlatne ruke - rekla je uplakana Ivana.

Era OjdanićRADIO SAM SA STEPANOVIĆEMEra Ojdanić kaže da poznaje Stepanovića.- Sedamdesetih godina sam mu komponovao pesmu „Mog prstena više nema“. Znam ga kao miroljubivog čoveka. Verujem da je pucao u samoodbrani, ali žao mi je što je jedan život ugašen i želim da izjavim saučešće porodici Sarić - rekao je Era.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track