NAPAD NA GAVRU: Patrijarhov rođak zamalo izrešetan!

Pucano na automobil Stefana Gavrilovića

NAPAD NA GAVRU: Patrijarhov rođak zamalo izrešetan!

Crna Hronika -
Unuk rođenog brata poglavara SPC, inače odranije poznat policiji, rekao da je na njega pucano na seoskom putu u Vidovi, nedaleko od Irinejeve rodne kuće

ČAČAK - Nepoznati napadač ispalio je u selu Vidova kod Čačka više hitaca na automobil „audi TT“, kojim je upravljao Stefan Gavrilović (30), unuk rođenog brata patrijarha srpskog Irineja. Za napadačima se traga, a mladić, koji je odranije poznat policiji, nije povređen. Kako saznajemo, pucnjava se dogodila u noći između subote i nedelje na seoskom putu u Vidovi, nedaleko od kuće u kojoj je rođen poglavar Srpske pravoslavne crkve.Četiri metka- Mladić je policiji ispričao da je te noći zaustavio auto jer mu se na putu isprečila grana, pa je izašao da je ukloni kako bi nastavio vožnju. Međutim, kako je rekao, čim je izašao iz vozila, iz mraka je na njega neko zapucao. Četiri metka su završila u karoseriji automobila novopazarskih registarskih oznaka, a mladić nije pogođen - kaže izvor za Kurir.Naš sagovornik je dodao da će tokom istrage biti ispitana istinitost iskaza Gavrilovića, budući da u vezi s čitavim događajem postoje brojne nelogičnosti.- Tokom davanja izjave mladić je rekao da se na seoskom putu sve dogodilo u deliću sekunde i da nije imao vremena da uzvrati paljbu. Istraga se vodi u više pravaca jer je oštećeni odranije poznat policiji, pa se ne isključuje više motiva za ovaj napad - rekao je izvor.Trguje kolimaStefana Gavrilovića, poznatog pod nadimkom Gavra, u Čačku znaju po brojnim skupim automobilima i motorima koje vozi, a navodno se u poslednje dve godine bavi i prodajom luksuznih vozila. Prema nezvaničnim saznanjima, protiv njega je do sada podignuto više krivičnih prijava zbog tuča, a sumnja se da pripada jednoj od lokalnih kriminalnih grupa.Gavrilović je inače unuk rođenog brata patrijarha Irineja, koji je rođen u Vidovi kao Miroslav Gavrilović. Njegova tetka Mirjana Đoković, koja takođe potiče iz ove familije, narodna je poslanica.

U kontaktuPATRIJARH UPOZNAT SA INCIDENTOMKako Kurir nezvanično saznaje, patrijarh srpski Irinej razgovarao je sa svojim unukom Stefanom Gavrilovićem posle incidenta, a mladić mu je rekao da je dobro i da nije povređen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track