PIJANI SLOVENAC (47) DIVLJAO AUSTRIJOM: U kafani upucao Nemicu i niz stepenice gurnuo rođaku!
Foto: Kurir Austrija

Došlo mu da puca

PIJANI SLOVENAC (47) DIVLJAO AUSTRIJOM: U kafani upucao Nemicu i niz stepenice gurnuo rođaku!

Crna Hronika -
Pijani Slovenac (47) mirno je ušetao u kafanu u austrijskom gradiću Podunji, izvadio pištolj i počeo nasumice puca po gositma, kada je ranjena nemačka turistkinja. Slovenac je zatim otišao do kuće u kojoj živi i svoju rođaku gurnuo niz stepenice

KLAGENFURT – Mrino veče u kafani Srienc u mestu Podjuni u austrijskoj pokrajini Koruškoj prekinuo je pijani Slovenac (47) koji se pojavio u lokalu, izvukao pištolj i nasumice počeo da puca po gostima.

“ Bilo je kao u krimi filmu. Čulo se samo lomljava i delovi razbijeni čaša, pepeljara leteli su po celoj kafani, ispričao je namčki turista Manfred R, čija supruga Ana je lakše ranjena u pucnjavi.

“ U prvom trenutku nisam ni znala šta se dešava, niti da sam ranjena, kaže Ana.

Kada je ispraznio okvir, Slovenac se ćutke udaljio iz lokala i otišao do kuće u kojoj je bio smešten. U lokalu je bila i Elizabeta W, stanodavac i rođaka Slovenca, koja je posle pucnjave krenula za njim do 200 metara udaljene kuće u kojoj su živeli.

Tamo je usledila svađa i rasprava, da bi u jednom trenutku muškarac udario rođaku i gurnuo je niz stepenice. Ona je prilikom pada zadobile razderotine po glavi i telu.

Nemačka turstkinja koja je ranjena u pucnjavi prebačena je u bolnicu i operisana.

Elizabeta kaže da joj nije jasno zašto je njen rođak i podstanar pucao. Izjavila je da se nedavno doselio iz Maribora, da bi potražio novi posao.

“ Uvek je bio prijatani vredan radnik., kaže Elizabeta. I sam Manfred koji već desetinu godina dolazi na odomor u ovo austrijsko mesto kaže da je šokiran.

“ Nedugo pred samu pucnjavu, sa njim sam sedeo za istim stolom i sećao se divno provedene prošlo nedljene večeri, kaže Manfred i dodaje da je posle incidenta malko depresivan, ali odlična stvar je to što se sve dobro završilo i da posledice nisu bile veće i tragičnije.

( Slovenske novice)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track