POGINULI PRIJATELJI: Danijel doputovao iz Nemačke da bude kum, Sead otišao u smrt na 20. rođendan

Četvoro mladih nastradalo kod Resnika vraćajući se sa svadbe

POGINULI PRIJATELJI: Danijel doputovao iz Nemačke da bude kum, Sead otišao u smrt na 20. rođendan

Crna Hronika -
Uhapšen vozač kamiona: Nesreća se dogodila kad se „reno klio“ u kojem su bili mladi sudario sa šleperom turskih registracija na Kružnom putu

BEOGRAD - Kristijan Fazlija (21), njegova devojka Isidora Demiri (19), brat od strica Sead Kruezi (20) i njihov prijatelj Danijel Dominković (22) poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći na Kružnom putu kod skretanja za Avalu. U sudaru je povređena i Danijelova devojka Valentina M. (19), za čiji život se bore lekari Urgentnog centra.Petoro mladih u nedelju oko ponoći vraćalo se sa svadbe u Barajevu, gde je Dominković kumovao prijatelju.Prešao u drugu traku- Nesreća se dogodila kad je kamion turskih registracija, kojim je upravljao E. I. (56), prešao u suprotnu traku i udario u „reno klio“ beogradske registracije. Vozač kamiona je priveden, a na teret mu se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog sabraćaja - saopštio je MUP. Kako Kurir saznaje, turski šleper bio je u tranzitu, a u Srbiju je ušao na prelazu Gradina.Stravična nesreća u crno je zavila četiri porodice. Nesrećni Danijel Dominković tri dana pre pogibije došao je iz Nemačke da bi bio kum na venčanju. Mladić je u inostranstvu živeo i radio poslednjih 10 godina.- Preuzeo sam brigu o Danijelu kako ne bi završio u domu. Odveo sam ga u Nemačku dok je još bio dečak. Govorili smo mu da ne dolazi na svadbu, da ostane u Nemačkoj, ali on nam je rekao: „Kumstvo se ne odbija“. Sad ga više nema - priča Danijelov staratelj Milan Stanković.Hteli da otvore pet-šopU domovima rođaka Kristijana i Seada okupili su se rodbina i prijatelji kako bi njihovim najmilijima izjavili saučešće. Dva brata živela su u istoj ulici, kuća do kuće.- Sead je tog dana slavio 20. rođendan, tuga velika. On i Kristijan su braća od stričeva, ne znamo koga prvo da tešimo. Neopisiva tuga i žalost. Četiri mlada života su izgubljena. Svi su se družili, zajedno su i u smrt otišli - kaže rođak.Prema njegovim rečima, Kristijan i Isidora bili su u vezi četiri i po godine i planirali su da se venčaju.- Mnogo su se voleli. Posle svadbe su nameravali da otvore pet-šop. Da tragedija bude veća, Kristijanu je majka umrla ove godine, na Badnje veče - priča rođak.

Bol majkeSAHRANILA I DRUGOG SINAJauci su juče odzvanjali u kući Danijelove majke.- Nema više ko lozu da mi nastavi, nemam na koga ruke da naslonim. Već sam jednog sina sahranila. Moj Marko je imao 13 godina kad se utopio u Dunavu 2012, dok je bio u Dečjem selu. Ni od te nesreće se još nismo oporavili, a sad nas zadesi još jedna tragedija - kukala je Danijelova majka Bukurije.Urgentni centarBORBA ZA VALENTININ ŽIVOTValentina M., jedina preživela iz „renoa“, u sudaru je zadobila otvoreni prelom desne podlaktice, leve natkolenice i desne potkolenice, kao i povrede glave. Ona je bez svesti kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar, a zadržana je na lečenju na odeljenju šok B. Lekari nisu hteli da daju prognoze o njenim šansama da preživi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track