Pokušao da prošvercuje 20.000 kesica instant kafe
Foto: Carina

Uspeh carinika

Pokušao da prošvercuje 20.000 kesica instant kafe

Crna Hronika -
Vozilom je upravljao mladić (19), inače, srpski državljanin iz Subotice, koji je izjavio da je robu kupio u Mađarskoj i da je sa ocem nameravao da je preveze

BEOGRAD - Zajedničkom akcijom carine i policije sprečeno je krijumčarenje više od 20.000 kesica dve vrste "mokate" instant kafe, saopštila je danas Uprava carina.

Zajedničkom akcijom carine i policije 17. septembra sprečeno je krijumčarenje preko 20.000 kesica dve vrste "mokate" instant kafe "2 u 1" i "3 u 1", koja je otkrivena tokom vanredne kontrole na magistralnom putu u Subotici, kada je oko podneva zaustavljeno vozilo "sitroen C 5".

Vozilom je upravljao 19-godišnji mladić, inače, srpski državljanin iz Subotice, koji je izjavio da je robu kupio u Mađarskoj i da je sa ocem nameravao da je preveze tokom nekoliko dana.Na zadnjem sedištu i u gepeku ovog automobila nalazilo se čak 840 pakovanja "mokate" instant kafe, sa ukupno 20.160 kesica od po 18 grama.

Kako se radi o velikoj količini akcizne robe stranog porekla, za koju vozač nije imao nikakvu prateću dokumentaciju, protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, dok će vrednost otkrivene kafe biti naknadno komisijski utvrđena, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track