POLICIJA RASKRINKALA BANDU: Pljačkali banke, trošili na kafane
Foto: Kurir Štampano

Iza rešetaka

POLICIJA RASKRINKALA BANDU: Pljačkali banke, trošili na kafane

Crna Hronika -
Danilo M. (21), Miloš P. (31) i Miloš A. (24) iz pet filijala različitih banaka u Beogradu oteli više od četiri miliona dinara i 14.000 evra
1 / 4 Foto: Kurir Štampano

BEOGRAD - Razbojnici koje je beogradska policija uhapsila u ponedeljak, neposredno posle pljačke Vojvođanske banke na Bulevaru vojvode Mišića u Beogradu, za poslednjih osam meseci poharali su čak pet banaka!Kako je saopštila policija, Danilo M. (21), Miloš P. (31) i Miloš A. (24) u banke su upadali naoružani pištoljem, a ukupno su odneli više od četiri miliona dinara i oko 14.000 evra. Novac su, prema nezvaničnim informacijama, uglavnom trošili na izlaske i garderobu.

Za manje od minut... Pljačkaši upali u banku (1)
Za manje od minut... Pljačkaši upali u banku (1)

Našli tri pištolja- Sumnja se da su, osim razbojništva u Vojvođanskoj banci 25. avgusta, posle čega su i uhapšeni, u decembru prošle godine opljačkali i Banku Intezu, zatim u maju OTP banku i Vojvođansku, a u julu ove godine i Komercijalnu banku - navodi se u saopštenju policije.Trojica pljačkaša, kako Kurir nezvanično saznaje, uhapšena su u stanu na Čukarici samo dva sata posle razbojništva u Vojvođanskoj banci.- Policija je imala dojavu da se sprema pljačka. Sačekali su da trojka izvrši razbojništvo, a onda su ih pratili do štek-stana na Čukarici. Pretresom tog stana pronađena su tri pištolja koja su razbojnici ukrali od radnika obezbeđenja ranije opljačkanih banaka, kao i novac koji su odneli iz tek opljačkane banke - otkriva izvor Kurira.

Naredili čuvaru da ne mrda (2)
Naredili čuvaru da ne mrda (2)

Kao na filmuNa snimku koji su zabeležile sigurnosne kamere jedne od opljačkanih banaka vidi se kako dva maskirana razbojnika s kapuljačom preko glave i žutim gumenim rukavicama, naoružani pištoljem, uleću u banku. Jedan od njih naredio je radnicima i obezbeđenju da podignu ruke uvis.- Sami su preskočili pult, novac stavili u platnene vreće, a zatim krenuli ka izlazu. Jedan od njih, na samim vratima, šutnuo je radnika obezbeđenja koji je već ležao na podu - prepričava sagovornik Kurira. Dvojica razbojnika potom su otrčali do automobila u kojem ih je, najverovatnije, čekao treći saučesnik.

Uzeli novac iz fioka (3)
Uzeli novac iz fioka (3)

Upad u AIK bankuUHAPŠENI BIO RANJEN U PLJAČKI?Miloš A., koji je uhapšen u ponedeljak, prema nezvaničnim informacijama, bio je ranjen u februaru 2012, dok je pokušavao da opljačka ekspozituru AIK banke u Zemunu. Njemu je tada dva puta u stomak pucao radnik obezbeđenja. Po istom principu, on je tada upao, naredio mušterijama i zaposlenima da legnu na pod, a onda pokušao da otme pištolj od radnika obezbeđenja, koji je tada pucao u njega.

Šutnuli čuvara i pobegli na ulicu (4)
Šutnuli čuvara i pobegli na ulicu (4)

HRONOLOGIJA- decembar 2013. Banka Inteza 500.000 dinara- maj 2014. OTP banka 150.000 dinara i 630 evra, uzeli pištolj od čuvara- maj 2014. Vojvođanska banka 2 miliona dinara i 4.000 evra- jul 2014. Komercijalna banka 920.000 dinara i 6.000 evra- avgust 2014.Vojvođanska banka 486.000 dinara i 3.000 evra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track