POSLE PREDAJE: Bugarskom biznismenu Vasilevu oduzet pasoš
Foto: Printscreen Youtube

Ne sme da napušta boravište

POSLE PREDAJE: Bugarskom biznismenu Vasilevu oduzet pasoš

Crna Hronika -
Nije mu određen ekstradicioni pritvor, ali svakog radnog dana, u radno vreme, mora da se javlja nadležnoj policijskoj stanici

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu nije odredio ekstradicioni pritvor bugarskom biznismenu Cvetanu Vasilevu koji se juče predao sprskim pravosudnim organima, već mu je zabranio da napušta boravište u Srbiji i oduzeo mu pasoš.

Sudija za prethodni postupak u postupku odlučivanja o izručenju Vasileva, juče je doneo rešenje kojim mu je izrekao meru zabrane napuštanja boravišta, oduzeo mu putnu ispravu - pasoš i naložio da se svakog radnog dana, u radno vreme, javlja nadležnoj policijskoj stanici, rekla je portparol suda Dušica Ristić.

Prema njenim rečima, Viši su u Beogradu nastavlja postupak pribavljanja dokumentacije potrebne za donošenje odluke o ispunjenosti zakonskih pretpostavki za izručenje Cvetana Vasileva. Bugarska je za Vasilevim raspisala poternicu u julu, pošto je bio u bekstvu, a on se juče predao srpskoj policiji.

Kad od Bugarske stigne molba za njegovo izručenje, najpre će sudski organi odlučivati o ispunjenosti uslova za njegovu ekstradiciju, a konačnu odluku doneće Ministarstvo pravde Srbije.Vasilev se juče u pratnji advokata oko 11 sati predao Upravi kriminalističke policije.

Srbija je prema pisanju medija, juče iz Bugraske dobila obaveštenje o potrazi za Vasilevim.Vasilev je većinski vlasnik bugarske Korporativne komercijalne banke "Korpbank", nad kojom je u junu kontrolu preuzela Narodna banka Bugarske.Sve transakcije banke tada su obustavljene, blokirani su računi sa više od 3,7 milijardi dolara, a Vasilev je optužen za proneveru, zbog čega je i na međunarodnoj poternici.

Pre raspisivanja poternice 28. jula, Vasilev je pobegao iz Bugarske zbog sumnjivog poslovanja, čime je izazvao najveću bankarsku krizu u Bugarskoj.Sud je naredio da mu se zapleni celokupna imovina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track