POTRAGA ZA LUKINIM UBICOM: Marka Milićeva čeka međunarodna poternica i nalog za hapšenje!
Foto: Facebook

Ubistvo na Brankovom mostu

POTRAGA ZA LUKINIM UBICOM: Marka Milićeva čeka međunarodna poternica i nalog za hapšenje!

Crna Hronika -
Da bi za Milićevim bila raspisana međunarodna potraga najpre srpski Interpol od Ministarstva pravde traži saglasnost za raspisivanje međunarodne poternice za okrivljenim, a zatim se o saglasnosti obaveštava sud od koga se traži dokumentacija o krivičnom delu

BEOGRAD - Marka Milićeva, koji je na osnovu policijske istrage osumnjičen za saobraćajnu nesreću i za to da je svojim vozilom usmrtio Luku Jovanovića na Brankovom mostu a potom pobegao i mesta nesreće i iz zemlje, sada očekuje međunarodna poternica sa nalogom za hapšenje koju će raspisati nadležni organi.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je juče da je Milićev u bekstvu i da se krije u Turskoj u koji je prebegao sa svojim pasošem.

Prema zakonskoj proceduri, za raspisivanje međunarodne poternice za licem u bekstvu potrebno je da se ispuni više koraka, ne bi li se ono našlo na Interpolovoj potrazi sa nalogom za hapšenje.

Najpre Ministartvo unutrašnjih poslova, odnosno srpski Interpol od Ministarstva pravde traži saglasnost za raspisivanje međunarodne poternice za okrivljenim .Nakon što Ministarstvo pravde da saglasnost MUP-u za raspisivanje međunarodne poternice, o datoj saglasnosti obaveštava se sud pred kojim se vodi krivični postupak i od njega se traži dokumentacija koja se odnosi na krivično delo i postupak. Nakon toga Interpol raspisuje međunarodnu poternicu. Kada okrivljeni ili osuđeni bude uhapšen u nekoj drugoj državi na osnovu raspisane međunarodne poternice i kada Ministarstvo pravde o tome dobije obaveštenje od Interpola, Ministarstvo pravde pokreće postupak ekstradicije.

To znači da u predviđenim rokovima dostavlja molbu toj državi za izručenje zajedno sa dokumentacijom o krivičnim delima za koja se traženo lice okrivljuje.

Nakon toga, Ministarstvo pravde čeka obaveštenje o odluci povodom podnetog zahtev za izručenje.

Osumnjičeni Milićev tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnim nesreći.Od ranije je poznat policiji i već je odlažeo kaznu od tri i po godine zatvora za pokuišaj ubistva u Srbiji, kao i dve godine u Štutgartu za durgo delo.

Treći osnovni sud je ranije danas odredio pritvor do 30 dana vozaču taksija Saši Jankoviću koji je prevezao prijatelje Marka Milićeva, nakon što je on svojim autom "mini moris kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića pre više od dve sedmice na Brankovom mostu. Ostali osumnjičeni, prijatelji Milićeva koji je u bekstvu, još nisu saslušani kod sudije za prethodni postupak.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je odguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.Kako vozač, a ni vozilo nisu pronađeni narednih dana, otac nastradalog mladića Bojan Jovanović protestovao je na Brankovom mostu, na mestu gde mu je sin ubijen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track