POTRAGA ZA MINI KUPER KANTRIMENOM: 150 policajaca češlja garaže na Zvezdari!
Foto: Kurir

Akcija u toku

POTRAGA ZA MINI KUPER KANTRIMENOM: 150 policajaca češlja garaže na Zvezdari!

Crna Hronika -
Oko 150 policajaca pretražuje sve garaže na Zvezdari gde bi trebao da se krije mini-kuper kantrimen sa kojim je na Brankovom mostu ubijen Luka Jovanović

BEOGRAD - Oko 150 policajaca Policijske uprave Beograd trenutno pretražuje sve garaže na teritoriji Zvazdare u potrazi za mini- kuperom kantrimenom sa kojim je 25. jula na Brankovom mostu ubijen Luka Jovanović, saznaje Kurir.

Policijska akcija usledila je odmah nakon što je saopšteno da je Marko Milićev identifikovan kao vozač automobila koje je usmrtilo Luku Jovanovića. Akcija je u toku.

Podsetimo Kurir je ranije objavio da policija traga za minijem smeđe boje, a ne crvene ili bordo, kao što se do sada mislilo.

Pretpostavlja se i da je Lukin ubica sakrio automobil kojim je pokosio mladića, pošto je taj „kantrimen“ praktično ključni dokaz protiv njega!

Vozač „minija“ je, kako saznajemo, posle tragedije na Brankovom mostu sklonio oštećeni automobil, a onda koristio drugi auto da se prebaci do štek-stana.

Inače ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefeanović izjavio je danas da je policija identifikovala Marka Milićeva (33) kao vozača "mini kantrimena" koji je udario i usmrtio Luku Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu 25. jula. Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je Milićev u bekstvu i da se nalazi u Turskoj, ali da očekuje da će uskoro biti izručen Srbiji.

Osim Milićeva koji se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanje pomoći licima u saobraćajnoj nesreći, policija je podnela krivične prijave protiv još šestoro osumnjičenih za pomaganje Milićevu posle izvršenog krivičnog dela. Zbog pomaganja Milićevu, uhapšeni su Bratislav Vesović, Saša Janković, Nikola Lepen, Dana Manevski, Tamara Bogdanović i Milica Novaković, koji su saslušani i kojima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Prema njegovim rečima, kobne večeri oni su bili na splavu "Lasta", s kojeg su krenuli ka splavu "Fristajler" preko Brankovog mosta kada su udarili i teško povredili Luku Jankovića. Stefanović je istakao da je Milićev njima zabranio da govore o saobraćajnoj nesreći i da im je dao vizt karte advokata ako ih bude kontaktirala policija.

"Još tragamo za samim vozilom i naša pretpostavka je da je ono kradeno", rekao je ministar i dodao da su vozilo koje je imalo lažne tablice sakrili Milićev i drugooptuženi Vesović Bratislav.

"Ovo je pravno čist slučaj, još samo automobil da se pronađe. Istraga je sprovedana vrlo detaljno, utvrđene su nepobitne činjenice, izjave koje nedvosmisleno dokazuju da je Marko Milićev učinio ovo delo", rekao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track