POTRESNA ISPOVEST MAJKE: Svake noći sanjam da me deca dozivaju!
Foto: Kurir Štampano

Živana Stanković lane je izgubila troje mališana

POTRESNA ISPOVEST MAJKE: Svake noći sanjam da me deca dozivaju!

Crna Hronika -
Bol ne jenjava: Nije više život za mene, stalno se molim Bogu da se ne probudim i da odem kod Nenada, Dimitrija i Maje, kaže Mirela Mikulčić

MLADENOVAC - Svake noći molim Boga da se nikad više ne probudim i da odem kod svoje dece. Život više nije za mene! Ovim rečima, skrhana od tuge, počinje razgovor za Kurir Mirela Mikulčić iz Velike Krsne kod Mladenovca, kojoj su 17. decembra prošle godine u požaru izgoreli sinovi Nenad (4) i Dimitrije (3) i ćerka Maja, koja je imala samo dve godine!Imala sam tri anđelaOd tada Mirela ima samo jedan cilj, a to je da na zgarištu napravi malu kapelu.- Svake noći sanjam da stoje na pragu, a najstariji Nenad me pita: „Majko, kad ćeš da dođeš kući?“ Ja moram da se vratim ovde, ovde me sve veže za njih, a nemam gde. Radovala sam se kad smo kupili kućicu preko Kancelarije za izbegla lica, računala sam da će svako imati krov nad glavom, a ne kao ja što sam morala, otkad smo izbegli iz Hrvatske, s roditeljima da se seljakam od kuće do kuće - priča Mirela.Kaže da ni od koga nije očekivala pomoć.

Nastradali... Nenad, Dimitrije i Maja
Nastradali... Nenad, Dimitrije i Maja

- Radila sam danju po njivama, a noću u kafani, i nije me bilo sramota jer sam znala da radim za svoju decu. Kad sam bila na poslu, ženi iz komšiluka sam davala pare da ih čuva jer oca nije bilo briga za sopstvenu decu.... I sad me boli kad me osuđuju oni koji ne znaju kroz šta sam prošla i još prolazim. Niko ne zna kako je mojoj duši... - kaže Mirela.Neutešna majka dodaje da je imala tri anđela.- Nije se znalo ko je od koga pametniji! Bili smo sami, ali borili smo se i dogovarali. Kažu: „Zaključala ih je i otišla“. Tačno je, ali ja sam se s decom dogovarala... Dešavalo se da otrčim do prodavnice, ali pre toga bismo se dogovorili da ne diraju ništa i da me čekaju. Tako su i radili. Bili su pametni i razumni, posebno najstariji Nenad. Verujte, drugačije nismo mogli - rekla je Mirela i dodala da i drugi roditelja svoju decu bar ponekad nakratko ostave samu.Pitanja bez odgovoraOna ističe i da od kobne noći ima mnogo pitanja na koja ne može da nađe odgovor.- Te noći su spavali. Jedino se Nenad malo meškoljio. Rekla sam mu da ću se brzo vratiti. Ležali su u dnevnoj sobi, ali našli su ih u drugoj. Nije mi jasno zašto Nenad nije otvorio prozor i izašao jer je znao da ga otvori kad god bi šporet malo zadimio. Znali su i da izađu kroz prozor, mnogo puta su me čekali na terasi... Srce hoće da mi se pokida kad pomislim da su živi izgoreli - kroz suze je rekla Mirela Mikulčić.

Zajedno sahranjeni... Mirelina majka Ljiljana na grobu troje mališana
Zajedno sahranjeni... Mirelina majka Ljiljana na grobu troje mališana

Šok za šokomNAŠLA NOGICU NA ZGARIŠTUMirela kaže da je posle tragedije doživljavala šok za šokom.- Sa sahrane su me odveli u policiju i odredili mi pritvor. Nedelju dana su mi davali neke tablete od kojih sam uglavnom spavala, a kad sam bila budna, nisam prestajala da plačem. Kad su me pustili, na zgarištu sam našla Dimitrijevo stopalo! Držala sam nogicu u ruci i čula komšiju kako kaže: „Došla je da vidi da li su joj deca porasla“! Na groblju su mi rekli da samo mogu da mi daju ašov i lopatu... Niko ne može ni da pretpostavi kako mi je bilo dok sam kopala raku da detetu sahranim i nogu... - kaže Mirela.

Suđenje počinje u oktobruPRETI JOJ OSAM GODINA ZATVORAMirelu Mikulčić tužilaštvo tereti za izazivanje opšte opasnosti s teškim posledicama, za šta je zaprećena maksimalna kazna do osam godina zatvora. Prvo ročište zakazano je za 1. oktobar u sudu u Mladenovcu.- Da sam mogla samo da naslutim kakva će se tragedija dogoditi, ne bi niko mogao da me istera iz kuće. U sredu počinje suđenje i videćemo šta će biti - rekla je Mirela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track