PREDAO SE U BEOGRADU: Uhapšen bugarski tajkun Cvetan Vasilev!
Foto: Printscreen Youtube

Sledi ekstradicija

PREDAO SE U BEOGRADU: Uhapšen bugarski tajkun Cvetan Vasilev!

Crna Hronika -
Vasilev se Upravi kriminalističke policije u Beogradu sam predao u pratnji advokata

BEOGRAD – Bugarski državljanin Cvetan Vasilev većinski vlasnik „ Korbanke“ za kojim je u Bugarskoj izadata policijska poternica, a verovalo se da se krije u Srbiji predao se danas srpskoj policiji.

Vasilev se Upravi kriminalističke policije u Beogradu pojavio oko 11 sati u pratnji advokata. Posle predaje poliicja je pokrenula proveru identiteta, posle čega će Vasilev biti priveden u sud, gde će mu sudija odrediti pritvor po Interpolovoj poternici, saznaje Kurir

Obaveštenje iz Bugraske o potrazi za Vasilevim stiglo je u Srbiju 15. septembra

Podestimo Bugarski tužioci raspisali su međunarodnu poternicu za Cvetanom Vasilevim zbog sumnje da je proneverio novac banke, a sud je naredio zaplenu njegove imovine.

Naime Narodna banka Bugarske preuzela je kontrolu nad "Korpbankom" u junu i zatvorila sve njene operacije, blokirajući tako pristup računima na kojima je više od 3,7 milijardi američkih dolara. To je bio i početak najveće bankarske krize u Bugarskoj od devedesetih.

Evropski nalog za hapšenjem Cvetana Vasileva izdat je 28. jula 2014. godine, a za njim je raspisana i poternica u okviru Šengenskog infomacionog sistema sa zahtevom bugarskog tužilaštva da Vasilev bude izručen Bugarskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track